Непосредствените задачи пред това правителство са толкова важни, че е

...
Непосредствените задачи пред това правителство са толкова важни, че е
Коментари Харесай

Явор Сидеров: Имунитетът на Борисов може да има голямо значение за бъдещето на коалицията

Непосредствените задания пред това държавно управление са толкоз значими, че е рационално да то продължи най-малко до осъществяването на най-съществените от тях. Това споделя за БНР политологът Явор Сидеров.

Според него прогнозирането на продължителността на държавното управление и обединението е комплицирано.

Това демонстрират и резултатите от настоящо социологическо проучване. Според тях 33% от интервюираните считат, че държавното управление ще издържи до локалните избори, 24% предвиждат дълготрайност над година, 29% чакат мандатът да продължи до една година, а 16% от интервюираните плануват дълготрайност до 18 месеца.

Сидеров счита, че назначенията в държавното управление също могат да провокират напрежение, даже когато има болшинство от една партия. В сегашния подтекст те би трябвало да се правят деликатно и в сходство с публичните упования.

“Сега не е време за кариерно развиване, а за обединяване към общи цели и съответна работа “, показва политологът.

Сред значимите съгласно него тематики са промените в прокуратурата и правосъдната система. По думите му от решаващо значение е по какъв начин ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще си взаимодействат, с цел да засилят парламентарната народна власт в България.

“Важно е да се види и дали имунитетът на Бойко Борисов ще бъде лишен, защото това може да има огромно значение за бъдещето на обединението “, показва Сидеров.

Политологът показва вяра, че сътрудниците в този кабинет ще съумеят да преодолеят подводните камъни. Също по този начин се чака смяна в прокуратурата, като въпросът е дали тя ще се ограничи единствено до подмяна на основния прокурор Иван Гешев, или ще включва и структурни промени. В предаването той показва, че поражда и спор за децентрализацията и “възможното преобразяване на окръжните прокурори във феодали в някои случаи “.

Относно опозицията Сидеров показва, че в сегашния парламент тя се разделя на систематична съпротива, която играе по разпоредбите на парламентарната народна власт, само че не е съгласна с образуването на настоящата коалиция, и на антисистемна съпротива, която участва в Народното събрание, тъй като счита, че това е най-хубавият метод да бъде чута.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР