Непокорството на мислещия човек е изпитание за неговото битие, но

...
Непокорството на мислещия човек е изпитание за неговото битие, но
Коментари Харесай

Радев: Образованите и почтените личности движат света напред

Непокорството на мислещия човек е тестване за неговото съществуване, само че и подарък за сънародниците и родината му. За будителството като неповторима българска духовна категория няма времеви, пространствени и обществени рамки. Това сподели президентът Румен Радев във връзка Деня на националните будители, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В Деня на националните будители пред постройката на президентската институция се организира обичайна гала по издигане на националния байрак. Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри почетния строй на Националната гвардейска част.
Държавният глава съобщи, че и в предишното, и през днешния ден будители са свободните и просветените персони, които със слово, със познание, с гений, с героизъм и отдаденост отстояват българщината, гледат самоуверено в бъдещето и бунят духовете.
След церемонията пред постройката на институцията, Радев организира среща с ръководители на културни институции, общественици и дейци в региона на науката, образованието, културата и изкуството.
До 16.30 часа през днешния ден президентската институция е отворена за жителите. Посетителите имат опция да прегледат Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, кабинетите на президента и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и президентската библиотека.
Специален акцент в празничния ден е експонираният в Гербовата зала първи дубликат на „ История славянобългарска “, изработен от Софроний Врачански единствено три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 година
„ За младежите е изключително значимо да схванат същината на днешния празник и да знаят, че достиженията на просветителския и на свободолюбивия дух са в основата на нашата памет и държавност. Да помнят, че образованите и почтените персони движат света напред, тъй като непокорството на мислещия човек е тестване за неговото съществуване, само че и подарък за сънародниците и Родината му ”, сподели президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР