Непоклатим патриотизъм, спокойствие и респект към съперника показа на пресконференцията

...
Непоклатим патриотизъм, спокойствие и респект към съперника показа на пресконференцията
Коментари Харесай

Треньорът на Истанбул Башакшехир: Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция

Непоклатим национализъм, успокоение и почит към противника сподели на конференцията преди мача от група „ С “ на Лига Европа Лудогорец – Истанбул Башакшехир наставникът на гостите Абдулах Авджъ.

Срещата с българските и турските медии стартира с поздравления от страна както на Авджъ, по този начин и на вратаря Мерт Гюнюк към противника в турското състезание Бешикташ, който през вчерашния ден си подсигурява присъединяване в идната фаза на Шампионска лига.

Авджъ пожела положителни резултати и на различен турски тим Коняспор, който взе участие в Лига Европа.

Наставникът на Истанбул Башакшехир призна класата и опита на Лудогорец в евротурнирите през последните години, само че съобщи, че и неговият отбор е натрупал опит и излиза на „ Лудогорец Арена “, с цел да завоюва утрешния мач.

"По този метод ще увеличим коефициента на страната си, ще придобием спомагателен опит, само че и ще имаме късмет в последната среща от групата – с Брага – да се борим за продължение в шампионата “ – сподели Авджъ.

"Имаме доста контузени състезатели, а противникът е умел и мощен, само че считам, че и наличните футболисти ще се оправят и ще имаме позитивен резултат " – сподели още турският треньор.

Голмайсторът от последния мач с Галатасарай Емануел Адебайор е болен от грип, контузени са още Клиши, Емре Бельозоглу, Махмут Текдемир, Тунай Торун, Мехмед Батдал.

"Доста значими играчи са и това ще окаже въздействие, с тях схемата ни щеше да наподобява по-добре, само че ние се нагаждаме по отношение на компликациите, следим деликатно тактиката на противника и по време на мача и нагаждаме играта си по отношение на нея. Смятаме, че даже и без отсъстващите футболисти ще се оправим добре в този мач " – сподели Авджъ.

"При нас няма напрежение, ще се радваме да победим, само че в случай че не победим, ще се радваме и на опита, който трупаме " – добави наставникът.

Авджъ описа, че за пръв път е гледал някогашния футболист на Лудогорец и сегашен на Истанбул Башакшехир Жуниор Кайсара точно на „ Лудогорец Арена “. Още преди първата среща сред двата отбора приказвал с него за качествата на отбора.

За утрешната намира се подготвяли дружно, Кайсара ще бъде на терена и се надявам да се показа на високо равнище – съобщи Авджъ.

В мача с Галатасарай бразилецът, който има и български паспорт, е бил осъден, по тази причина не е играл – посочи треньорът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР