Непоканването на Митрофанова е пределно ясно отношение към руската държава,

...
Непоканването на Митрофанова е пределно ясно отношение към руската държава,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Преди първото заседание на НС трябва да обсъдим параметрите на бюджета

Непоканването на Митрофанова е пределно ясно отношение към съветската страна, твърди социалистът
„ Българска социалистическа партия в никакъв случай не се помирява с сходни глупости. Тук към този момент става надали не едно наддаване на десните партии-надпревара кой ще направи по-абсурдно предложение. Ако върнем малко обратно нещата с изгонването на съветските дипломати преди няколко месеца, предлагането на Демократична България, а и това от през вчерашния ден към този момент минава всички естествени граници. В последна сметка ние сме български партии и би трябвало да пазиме интереса на България. Непоканването на Митрофанова е едно пределно ясно отношение към съветската страна. ” Tова съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и определен за депутат Борислав Гуцанов в ефира на БНР.

Гуцанов уточни, че левицата е срещу това господин Зеленски да приказва на първото съвещание на Народното събрание и запита какво той би могъл да каже на българския народ. „ Ако се върнем назад- полагаше ли Украйна задоволително грижи за българското малцинство в последните години? Все отново това е българската държавност и парламент. Какъв е приносът на украинския президент към нашата страна? Българският президент е този, който се обръща към народните представители. Това в действителност стартира да звучи неуместно. В една толкоз комплицирана обстановка, пред която сме изправени и Европа е губещата. И ние да вършим сходни придвижвания – очевидно в действителност не разбираме на къде върви огромната геополитика “, разяснява социалистът.

„ Трябва да има мир. Това е ключът, към който се стремим, както и по какъв начин да презимува всяко едно българско семейство. Да могат да си платят сметките за тока и да бъдат на топло и ярко, а не да има хора, които да умират от мраз и апетит. Смятам, че и преди първото съвещание би трябвало да се разисква какво ще се прави с бюджета за 23-та година. Голяма част от българите в действителност се тормозят от протичащото се в Украйна и ще има ли помирение не толкоз сред Русия и Украйна, а сред Русия и Съединени американски щати “, добави той във връзка с спора в Украйна и целите пред българската страна.

Гуцанов е безапелационен, че Българска социалистическа партия са за това да има постоянен кабинет и държавно управление. „ А не- да не знаем сега изнася ли се оръжие или не се изнася. Защото виждаме какви фотоси излизат от избрани самолети и никой не разяснява те дали са правилни. Това са въпроси, на които обществото би трябвало да знае отговорите. Много е мъчно сега да се каже каква е формулата. Защото преди 3 месеца от „ Възраждане “, ГЕРБ и Движение за права и свободи смъкнаха постоянното държавно управление. Значи те са имали друго виждане за ръководство. И е напълно обикновено сега първата политическа партия ГЕРБ да създадат всичко допустимо да има постоянен кабинет. Ние не можем да участваме с тях. Защото от 12 години се борим против този модел и не може единствено през последната година от тяхното ръководство да има 7.8 милиарда раздадени без състезания и закони “, заключи той за конфигурациите при съставянето на бъдещото ръководство.

„ Ще поставим всички старания да има постоянен кабинет. Защото е значимо за нас налагане на таван на цените на ток, вода, газ и парно. На последващо място е основно значимо за Българска социалистическа партия да продължи и обществената стратегия. Едно е пенсионерите да си получат тези нараствания, които в този момент взеха и напълно друго, в случай че това не се беше случило. Това се отнася и за безплатните детски градини и ясли, които станаха безвъзмездни с помощта на нас. Разбира се, че желаеме да създадем по този начин, че нашата стратегия да бъде част от ръководството на страната, само че не и с цената на всичко “, уточни Борислав Гуцанов за целите на Българската социалистическа партия.

Той прикани министъра на защитата да каже по какъв начин е станало по този начин, че по негово време се е предложило закупуване на още 8 нови самолета F-16, когато не са пристигнали първите, за които към този момент са платени 2.2 милиарда лв.. „ След което 10 дни по-късно се направи предложение и за покупка на Грипени. И то неща, които ще дойдат след 3-4 години. Един длъжностен кабинет да прави сходни неща идва малко допълнително. Силно се надявам да не е забъркана България в това нещо, което се случи на моста в Крим. Но в последна сметка би трябвало да се направи доста тъкмо следствие какво се е случило и дали сме били употребени единствено като транспортен кулоар “, добави социалистът.

„ Прокуратурата е една от институциите в България, която би трябвало да бъде уважавана. Независимо, че от Българска социалистическа партия имаме съществени искания към нея. Искаме да има там промени и това е нещо, за което се борим през последните години, само че за жал не успяхме да намерим болшинството в предходното Народно заседание. Абсолютен казус е прокуратура да се меси във вътрешните работи на политическа партия. Ако би трябвало да погледнем официално – даже нямаме призовки за цялата тази процедура. Аз мощно се надявам, че прокуратурата е позволила неточност. Мисля, че за тях е по-важно да се занимават с корупционните покупко-продажби от времето на ГЕРБ. Да се занимават и с това, което се случва по улицата с водачите, които са пияни и дрогирани. А не с това какво се е говорило на вътрешнопартиен конгрес. За 131 години никой не е съумял да ни забрани какво да приказваме – повярвайте ми и в този момент няма да се случи “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР