Непохватната двойна игра на Байдън и Бърнс вероятно няма да

...
Непохватната двойна игра на Байдън и Бърнс вероятно няма да
Коментари Харесай

Байдън и Бърнс в двоен опит да разделят Путин и Си Дзинпин

Непохватната двойна игра на Байдън и Бърнс евентуално няма да впечатли никого в Пекин и Москва.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън явно се опита да понижи напрежението с Китай тази седмица, когато даде обещание на китайския си сътрудник Си Дзинпин, че Вашингтон „ не търси нова Студена война “ с Пекин.

Двамата водачи се срещнаха в коридорите на срещата на Г-20 в Индонезия. Това беше първата им среща лице в лице, откогато Байдън встъпи в служба през януари 2021 година Докато Байдън беше целият ухилен за фотография за здрависване, Си изглеждаше видимо запазен, като човек, който се приготвя като човек, който ще чуе купища нелепости.

След повече от три часа частни полемики американците и западните медии след това се пробваха да настояват, че и двете страни са се съгласили да осъдят хипотетичната опасност на Русия да употребява нуклеарно оръжие в Украйна. Това бяха американците, които взеха лиценз. Си не е показал Русия, съгласно доклада на срещата в Белия дом.

И двамата водачи осъдиха нуклеарната война и споделиха, че тя в никакъв случай не би трябвало да се води, укор, който се отнася както за Съединените щати, по този начин и за всеки различен. Западните медии обаче се пробваха да го показват като общо наказание на Русия.

Китайската страна имаше много по-различно отношение към предаденото на срещата. Нищо чудно, че Си изглеждаше запазен, когато поздрави Байдън по-рано.

Президентът Си е представен да споделя на Байдън:

„ Един общественик би трябвало да мисли и да знае накъде да поведе страната си. Той също по този начин би трябвало да мисли и да знае по какъв начин да се схваща с други страни и света... "

" Вместо да приказват по един метод и да работят по различен, Съединените щати би трябвало да изпълнят уговорките си с съответни дейности ", съобщи той.

Това беше много близо до това китайският президент да назова американския си сътрудник прям измамник, на който не може да се има вяра в това, което споделя.

В последна сметка Байдън продължи политиката на всеобщо въоръжаване на китайската островна провинция Тайван. Това е директна офанзива против суверенитета на Пекин и териториалната целокупност на Китай, както и опасност за националната му сигурност през 150-километровия Тайвански проток.

Този американски президент съобщи обществено в четири случая, че Съединени американски щати ще защитят Тайван военно, в случай че континенталната част на Китай упражни законното си право да употребява мощ, с цел да сложи острова под цялостен административен надзор от Пекин.

Тези заявления на Байдън нарушават правно обвързващия принцип за Един Китай, приет от интернационалното право, както и от вътрешните закони на Съединени американски щати. На срещата на върха на Г-20 тази седмица Байдън сподели, че няма смяна в американската политика във връзка с Тайван, макар предходните му груби изказвания за противоположното.

Администрацията на Байдън възнамерява да разположи бомбардировачи B-52, способни да носят нуклеарно оръжие, в Австралия, целящи да предизвикат Китай, както и да доставят Канбера с нуклеарни подводници като част от нова военна коалиция в Азиатско-тихоокеанския район, включваща Обединеното кралство, известна като AUKUS.

Вашингтон също по този начин ускори икономическата война против Китай със забрани върху износа на високотехнологични полупроводници, жизненоважни за китайската промишленост.

Възобновяването на военните учения на Съединени американски щати край Корейския полуостров през последните седмици след тригодишна пауза внезапно ескалира напрежението сред Северна и Южна Корея, което съставлява дестабилизиращ риск за националната сигурност на прилежащ Китай.

Така че приказките на Байдън за „ нетърсене на нова Студена война “ с Китай са презрителни на фона на емпиричните събития и държанието на Съединени американски щати.

Което ни навежда на въпроса: какво се опитваше да реализира Байдън в меки диалози със Си?

Изглежда президентът на Съединени американски щати в действителност се е стремял да отдели Китай от Русия.

Байдън приказва за липса на Студена война с Китай. Но какво да кажем за Русия? Изглежда, че Съединените щати са изцяло подготвени да влошат връзките с Москва. Може ли една хипотетична суперсила да бъде правдоподобно в Студена война с един съперник, само че не и с различен? Тази дихотомия не звучи правдоподобно. Е, какво става?

Показателно е, че Путин не участва на срещата на Г-20 тази седмица. Руският външен министър Сергей Лавров беше назначен да работи като високопоставено лице на Русия за събитието. Защо Путин не отиде на срещата на върха не стана ясно.

Също по този начин значима беше срещата на най-високо равнище, извършена в Турция по същото време сред шефовете на шпионските служби на Съединени американски щати и Русия.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се срещна в Анкара с шефа на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин. Срещата беше необятно отразена в западните медии, което е извънредно за сходни срещи по задния канал.

Впечатлението е, че администрацията на Байдън е желала тази среща да бъде необятно отразена за оптиката и заглавията. Западните заглавия чинно оповестиха, че Бърнс сякаш „ предизвестил Русия да не употребява нуклеарни оръжия в Украйна “.

Съветът за национална сигурност на Белия дом акцентира, че Бърнс не е взел участие в договаряния за преустановяване на спора в Украйна.

Широко публикуваният роман за „ предупреждаване на Русия против нуклеарни оръжия “ ускорява измислената визия, че Русия е страна бандит, която заплашва да употребява нуклеарни оръжия, до момента в който Москва е тази, която неведнъж е предупреждавала, че войната в Украйна се подхранва от Съединените щати и техните Партньорите от НАТО могат неконтролируемо да се трансфорат в пагубна борба.

Русия не е заплашвала да употребява нуклеарни оръжия, даже не е загатнала думата и е предизвестила за безразсъдните рискове, които Съединени американски щати и НАТО подклаждат. Ако не друго, Съединените щати и техните сътрудници са тези, които имплицитно заплашват с риска от нуклеарна война.

Президентът Владимир Путин предизвести през септември, че в случай че екзистенциалната сигурност на Русия е застрашена от НАТО, Москва си резервира „ правото да употребява всички средства за защита “. Това рационално предизвестие беше цинично изопачено, с цел да наподобява като заплашителна опасност за потребление на нуклеарни оръжия от Русия.

Изглежда, че пътуването на Бърнс е имало за цел в допълнение да демонизира Русия като нуклеарна опасност за международната сигурност. Междувременно Байдън се опитваше да угоди на Си като метод да подкопае мощното другарство, което се разви сред Пекин и Москва, изключително под управлението на Си и Путин.

Опитът на Байдън да успокои Си, като каже, че не е планувана Студена война, е очевидна неистина, която Китай без подозрение може да прозре ясно като чаша урина. Непохватната двойна игра на Байдън и Бърнс евентуално няма да впечатли никого в Пекин и Москва.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР