Неписаните правила в бейзбола са особено чувствителна тема, която от

...
Неписаните правила в бейзбола са особено чувствителна тема, която от
Коментари Харесай

Меле с четирима изгонени след хвърлена бухалка в Чикаго

Неписаните правила в бейзбола са изключително сензитивна тематика, която от години провокира необятна полемика отвън терена и горещи пристрастености на самото поле. Проявиш ли пренебрежителност и пренебрежение към съперника, нормално си патиш, в множеството случаи мъчително.

Научи го 25-годишният шортстоп на Чикаго Уайт Сокс Тим Андерсън по време на снощното домакинство против Канзас Сити Роялс от постоянния сезон на МЛБ. В 4-тия ининг инфилдерът удари двоен хоумрън против стартера на " кралските " Брад Келър и демонстративно захвърли бухалката си по посока на съотборниците си в дъгаута.



Невъздържаната наслада вбеси питчера на гостите и той изчака комфортен миг за отмъщение. В началото на 6-ия ининг Андерсън още веднъж застана да батира и още с първата си топка Келър го уцели в задните елементи.

Естествено това провокира възмущението на пострадалия и той потърси разпра, само че бе възпрян първо от кетчера на съперника Мартин Малдонадо, а след това и от съотборника си Хосе Абреу. Същевременно обаче двете аварийни скамейки и двата булпена към този момент се бяха изпразнили, а размяната на реплики се трансформира в меле в инфилда.



Най-бурни в търсенето на правдивост бяха мениджърът на Чикаго Рик Рентерия и коучът на Канзас Сити Дейл Суейм, които си размениха удари и бяха изгонени от мача. Отстранени от игра бяха и двамата съществени провокатори – Тим Андерсън и Брад Келър.

" Малко е объркващо. Озовах се в съблекалнята, въпреки че аз бях този, който бе уцелен с топката – разяснява след мача Андерсън. – Аз ще продължа да бъда себе си и да се развличам. Нашите почитатели дават тежко направените си пари, с цел да дойдат на стадиона и да гледат шоу. Така че за какво да не има дам такова? "



Въпреки че поведе с 2:0 след скандалния хоумрън, отборът на Уайт Сокс загуби дуела с 3:4 за 10 ининга. Редовните 9 елементи завършиха при резултат 3:3, откакто гостите вкараха общо 3 точки в 5-ия и 7-ия ининг посредством единични шлагери на Алекс Гордън (2 RBI) и Хънтър Дозиър, а домакините изравниха в 8-ия с RBI-сингъл на Леури Гарсия.

В отварянето на екстра ининга Дозиър удари хоумрън против риливъра на " белите чорапи " Нейт Джоунс (L 0-1), а в затварянето Скот Барлоу (S 1) обезпечи чиста отбрана за Роялс. Победител излезе Уили Пералта (W 2-1, BS 2), който хвърля в 8-ия и 9-ия.



Чикаго Уайт Сокс - Канзас Сити Роялс 3:4 (10 ининга)
ст. " Гарантийд Рейт Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
КАНЗАС СИТИ
0
0
0
0
2
0
1
0
0
1 4
7
1
ЧИКАГО УАЙТ СОК С
0
0
0
2
0
0
0
1
0
0 3
9
3

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 17 АПРИЛ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Бостън Ред Сокс 5:3
Сиатъл Маринърс - Кливланд Индиънс 0:1
Тампа Бей Рейс - Балтимор Ориолс 8:1
Минесота Туинс - Торонто Блу Джейс 4:1
Тексас Рейнджърс - Лос Анджелис Ейнджълс 5:4
Оукланд Атлетикс - Хюстън Астрос 2:1

Национална лига

Филаделфия Филис - Ню Йорк Метс 3:2
Милуоки Бруърс - Сейнт Луис Кардиналс 3:6
Лос Анджелис Доджърс - Синсинати Редс 3:2
Вашингтон Нешънълс - Сан Франциско Джайънтс 9:6
Маями Марлинс - Чикаго Къбс 0:6
Атланта Брейвс - Аризона Дайъмъндбекс 2:3 (10 ининга)

Интерлига

Детройт Тайгърс - Питсбърг Пайрътс 2:3 (10 ининга)

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР