Непълнолетен младеж е установен, като автор на анонимен сигнал за

...
Непълнолетен младеж е установен, като автор на анонимен сигнал за
Коментари Харесай

Хванаха ученик, заплашил с бомба в гимназия в Пазарджик

Непълнолетен юноша е открит , като създател на неизвестен сигнал за сложено взривно устройство в постройката на Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт (ПГИМ) в Пазарджик , заяви представителят на полицията Мирослав Стоянов.

Той посочи, че на 28 март следобяд на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик бил получен неизвестен сигнал. Подателят съобщил, че в постройката на една от професионалните гимназии в регионалния град е сложено взривно устройство.

Екипи на полицията неотложно са пристигнали на място и взаимно с учители и личния състав на учебното заведение бе осъществена евакуация. 

Стоянов сподели още, че е осъществена щателна инспекция на всички пространства в постройката и взривно устройство не е намерено.

В резултат на извършените дейности от чиновници от бранш " Криминална полиция " е открита самоличността на подателя. Оказало се, че това е 16-годишен юноша, който е възпитаник в гимназията.

По случая е формирана кореспонденция , а материалите по нея са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

С малолетния работят криминалисти и контрольор " Детска педагогическа стая ".

Припомняме, че на 28 март в Пазарджик бяха получени закани за сложени взривни устройства в две учебни заведения - Езикова гимназия " Бертолт Брехт " и ПГИМ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР