Неотменим приоритет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)

...
Неотменим приоритет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)
Коментари Харесай

АИКБ: Нестабилността и кризите се отразяват и на изсветляването на икономиката

Неотменим приоритет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е битката за изсветляване на стопанската система и ограничение на сивия бранш, съобщи ръководителят на Управителния съвет Асоциацията Васил Велев по време церемонията по връчването на премиите на организацията " Икономика на ярко " за 2023 година.

Сивата стопанска система ощетява фиска, тя е причина за нелоялна конкуренция и постоянно граничи с недобри условия на труд, които в допълнение ощетяват и служащите, лишавайки ги от обществени права, пенсии, болнични, сподели Велев.

Той посочи, че неустойчивостта и рецесиите се отразяват и на изсветляването на стопанската система. Да си пожелаем отсега нататък устойчиво ръководство с четиригодишна реформаторска стратегия, което да извърши нужните промени, сподели Велев.

Той цитира последни данни за каузи на сивата стопанска система в България - към 21,5 на 100, и уточни, че стремежът би трябвало да е към реализиране на междинните за Източна и Южна Европа стойности от 15 на 100.

Всички тук имаме за идея с това, което се занимаваме, да изсветлим стопанската система на България, тъй като това е единственият път, по който ще можем да живеем в по-нормално общество, с по-нормални приходи, където има правила, които се следват и което води до просперитета, за който приказваме, само че от време на време не всички желаеме да платим цената за него, сподели кметът на Столична община Васил Терзиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР