Неотложен ремонт на отделения и клиники за пациенти с коронавирус

...
Неотложен ремонт на отделения и клиники за пациенти с коронавирус
Коментари Харесай

Спешен ремонт за милиони в Медицинския институт на МВР - със странен участник

Неотложен ремонт на отделения и клиники за пациенти с ковид и на топлата си връзка разгласи Медицинският институт на Министерство на вътрешните работи (МИ-МВР). Избраната от управлението му процедура е посредством покана до три компании – " Главболгарстрой " АД, " Диана Комерс 1 " ЕООД и " Климатроник " ЕООД.
Прогнозната стойност на ремонтите е 3 885 621 лева без Данък добавена стойност.
Докато първите две компании имат строителна биография, то за третата е мъчно да се изясни за какво е измежду поканените. Справка в регистъра на Камарата на строителите сочи, че тя е заявила единствено три изпълнени строителни обекта. Два от тях са ѝ предоставени от " Джи Пи Груп " АД, като за 2017-та, 2018-та и 2019-та година няма заявен индустриален опит.
 Скандал поради публичните поръчки в Народното събрание, отхвърлиха концепция на Българска социалистическа партия за ограничение на подизпълнители Скандал поради публичните поръчки в Народното събрание, отхвърлиха концепция на Българска социалистическа партия за ограничение на подизпълнители
Управляващи и съпротива в Народното събрание влязоха за следващ път в вербален конфликт. Този път ябълката на раздора станаха публичните поръчк...
Поръчката е разграничена на три обособени позиции. Първите две от тях са за настоящ ремонт на интензивното поделение и в клиниката по " Обща, коремна и съдова хирургия ". Третата е за ремонт на топлата връзка сред корпусите на Медицинския институт.
" В изискванията на настояща в сегашния миг и продължаваща до 31.01.2021 година изключителна епидемиологична конюнктура в Република България, съгласно Решение № 855 от 2020 година на Министерски съвет, се следи трайна наклонност на повишение заболяваемостта и увеличение на пациентопотока в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи (МИ-МВР) на чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи и жители, боледуващи от вируса на SARS-CoV-2 (COVID-19). Медицинският личен състав на МИ-МВР работи в усложнена и извънредно натоварена конюнктура с съществена цел обезпечаване на лекуване на пациенти инфектирани с SARS-CoV-2 (COVID-19) ", написа в претекстовете за избор на процедурата.
Съгласно заповед на Столична районна здравна ревизия са избрани наложителен брой кревати на пациенти с съществена или съпътстваща зараза със COVID-19, като за МИ-МВР избраният брой кревати е 37 за пациенти с неусложнено положение и 30 кревати за пациенти на интензивно лекуване.
Общият брой приети в болница пациенти в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи с потвърден ковид за месец ноември т.г. е 379 души.
Предвидените ремонтни действия в оповестената социална поръчка би трябвало да обезпечат обособяването на отделения с нужната инфраструктура за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза.
 Милиони за втория стадий на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, договорът е със същия реализатор Милиони за втория стадий на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", договорът е със същия реализатор
Договорът за осъществяване на втория стадий от модернизацията на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина “ е на...
" Становищата на медицинските експерти, които лекуват пациентите на МИ-МВР с вируса на SARS-CoV-2 (COVID-19), сочат за нуждата и спешността на възлагане на плануваните действия, включени в обсега на Обособени позиции № 1 и 2 ", се споделя още в претекстовете.
За топлата връзка в корпуса на Медицинския институт било открито, че е мощно компрометирана и се нуждае от незабавни ремонтни действия, директно свързани с опазването на хигиеничните условия в болничното заведение и сигурността на личния състав и пациентите.
" За определяне на действителното фактическо състояние се извърши градивно проучване, проучване на ВиК инсталацията, проучване на електрическата апаратура, изиска се мнение от самостоятелен проектант. В издадените мнения специалистите са обективирали нуждата от незабавни ремонтни действия и ограничения, които са съответно посочени. Следствие на изложеното за института поражда обвързване да резервира здравето и живота на пациентите и медицинския личен състав като обезпечи нужните ограничения за незабавен ремонт на Топлата връзка в корпуса на МИ-МВР “, написа в документите.
Срокът, в който поканените три компании би трябвало да подадат предложения, е 23:59 часа на 17-ти декември (четвъртък). Договарянето ще се организира на 21-ви декември.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР