Неотдавнашното убийство в мексиканския граничен град Тихуана можеше да бъде

...
Неотдавнашното убийство в мексиканския граничен град Тихуана можеше да бъде
Коментари Харесай

След като им откраднали кокаина: Мексикански наркобарони убиха корумпирани полицаи

Неотдавнашното ликвидиране в мексиканския граничен град Тихуана можеше да бъде извадено от ефирен сюжет: разярени наркобарони преследват корумпирани служители на реда , които са откраднали пратка опиати , заяви „ Гардиън “.

Двама от чиновниците, обвинени в кражбата, са били убити, оповестиха прокурорите. Но съгласно някогашния шеф на полицията в града тази орис е застигнала минимум още трима други чиновници. Това допуска, че картелът, имал опиатите, може да е почнал всеобщо възмездие .

Това е последният удар за Тихуана, в която има най-вече убийства от всички градове в Мексико. Там годишно биват убити към 2000 души, при население от 2,1 милиона индивида. Според прокуратурата в средата на ноември половин дузина локални и щатски служители на реда в Тихуана сякаш са замислили скрит план за кражба на огромна пратка опиати от склад, където трафикантите ги съхранявали.

Миналата седмица се появи видеозапис , на който се вижда по какъв начин пикапи на служителите на реда излизат от постройката с огромни, увити в пластмаса бали кокаин . Държавният прокурор Мария Елена Андраде удостовери тази седмица, че по случая се проверяват трима държавни детективи, както и сходен брой чиновници на общинската полиция в Тихуана.

Алберто Капела, някогашен шеф на полицията в Тихуана, съобщи, че тайникът с опиати наподобява е принадлежал на картела Синалоа , по-точно на крилото, следено от наркобарона Исмаил " Ел Майо " Замбада - евентуално най-могъщата тайфа в града.

Очевидно картелът е схванал съвсем незабавно кой е направил обира, тъй като единствено няколко часа след кражбата, въоръжени лица засипали офиса на федералната прокуратура в Тихуана с най-малко 30 патрона . В рамките на един час един от общинските служители на реда, за който се твърди, че е взел участие в обира, е убит на улица в Тихуана.

На 24 ноември въоръжени лица обстреляха с огнестрелно оръжие прокуратурата на щата, само че никой не беше ранен. Три дни по-късно щатски детектив, разследван за кражбата, беше убит в колата си, до момента в който я зареждал с гориво на бензиностанция в Тихуана.

Служител на щатската прокуратура удостовери тази седмица, че още двама от разследваните по абсурда чиновници са били убити измежду бял ден на улицата в града. Служителят съобщи, че вторият чиновник е отказал предложение за място в държавната стратегия за отбрана на очевидци в подмяна на предоставяне на показания по делото.

Капела, някогашен шеф на полицията, съобщи, че след обира са били убити най-малко още трима служители на реда, което подсказва, че картелът може да е почнал всеобщо възмездие за кражбата.

" Това е доста тревожно ", споделя Капела. " Тихуана в никакъв случай не е виждала нещо от подобен мащаб и това приказва доста. "

През юни кметът на града Монсерат Кабалеро разгласи, че е решила да живее в армейска база поради личната си сигурност , откакто е получила закани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР