Неотдавнашно съвместно разследване на Chainalysis и Международната мисия за правосъдие

...
Неотдавнашно съвместно разследване на Chainalysis и Международната мисия за правосъдие
Коментари Харесай

Разкриха крипто измама, откраднала $100 милиона за 2 години

Неотдавнашно взаимно следствие на Chainalysis и Международната задача за правораздаване (ММП) разкри забележителна машинация с криптовалута с генезис от Мианмар.

Наречена “свински касапници ”, схемата съгласно известията е генерирала $100 милиона за две години, което поражда опасения по отношение на злоупотребата с Tether (USDT) токени за противозаконни действия.

Измамата е включвала определяне на доверие с жертвите онлайн, постоянно посредством подправени сантиментални връзки, и манипулирането им да влагат в лъжливи схеми. Плащанията са били осъществявани с USDT токени, като се твърди, че средствата са били насочвани към компания, ситуирана в прочут комплекс за трафик на хора, наименуван KK Park в източната част на Мианмар.

Това разобличаване акцентира уязвимостта на токените Tether за потребление за незаконни цели. Tether, която ръководи активи на стойност близо $100 милиарда, е подложена на рецензии за неналичието на бистрота във връзка с запасите от токени, което в допълнение подхранва опасенията за попречване на злоупотреби.

Нараства натискът върху Tether да вкара по-строги ограничения за попречване на потреблението на токени от злонамерени участници. Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността предизвести за потреблението на Tether в Югоизточна Азия от перачи на пари и измамници.

Освен това следствието акцентира по-широките опасения по отношение на ролята на криптовалутата за улеснение на противозаконни действия.

То показва случай, при който китайска компания е натрупала над $100 милиона в криптовалута, повдигайки въпроси за капацитета за употреба на анонимността и бързите преводи.

Освен това се акцентира въздействието върху хората, като в границите на комплекса KK Park е допустимо поробени служащи да бъдат принудени да правят онлайн измами.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР