Неотдавнашният спад на цената на Биткойн (BTC) доведе до обратна

...
Неотдавнашният спад на цената на Биткойн (BTC) доведе до обратна
Коментари Харесай

Големите транзакции с Биткойн намаляват – какво означава това?

Неотдавнашният спад на цената на Биткойн (BTC) докара до противоположна наклонност в цялостната доходност на водещата криптовалута.

Понастоящем броят на адресите, при които се следи облага в мрежата, е понижен до по-малко от 100%, което бележи забележителна смяна по отношение на последните седмици.

Цената на Биткойн се намали до $67,237, което демонстрира спад от 1,21% през последните 24 часа и над 3% през последната седмица. Заедно с този спад други основни индикатори като дневните дейни адреси (DAA) също означиха спад от над 4% до към 930,730, съгласно данни от платформата за крипто разбори IntoTheBlock.

Данните на IntoTheBlock разкриват, че 50.1 милиона, или 96.39% от общия брой в мрежата, сега са на облага. Това е удивително понижение в съпоставяне със 100%, регистрирани, когато Биткойн доближи своя исторически връх напълно неотдавна.

Адресите, категоризирани като губещи, са 870,100, което съставлява 1.67% от общия брой адреси в мрежата. Адресите с нулева облага, или тези, които са “на парите си ”, възлизат на 1.01 милиона, което съставлява 1.94% от мрежата.

За да се види, че рентабилността на Биткойн се връща към 100%, цената ще би трябвало още веднъж да се върне в диапазона от $68,992 до $72,500. Данните на IntoTheBlock демонстрират, че този диапазон съставлява забележителна точка на опозиция, като в него се намират над 870,000 адреса, притежаващи 877,770 BTC.

Интересът от страна на крипто китовете и размерът на търговията също са намалели. Големите транзакции, надхвърлящи $100,000, са намалели с 46.98%, като размерът е намалял до $41.32 милиарда.

Тези намаляващи индикатори допускат преобладаване на мечи настроения на пазара. Въпреки това анализът демонстрира, че тази промяна може да бъде здравословна и евентуално да сътвори предпоставки за доста възобновяване в близко бъдеще. С упованията към спот ETF-ите за Биткойн и идното халвинг събитие, цената на Биткойн наподобява се стабилизира към равнището от $65,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР