Неотдавна редица интернет издания, включително CNBC, The Wall Street Journal

...
Неотдавна редица интернет издания, включително CNBC, The Wall Street Journal
Коментари Харесай

Rosenblatt Securities за втори път този месец коригира прогнозите си за производство на iPhone

Неотдавна редица интернет издания, в това число CNBC, The Wall Street Journal и Reuters оповестиха, че търсенето на новото потомство смарт телефони Apple iPhone осезателно понижава. Продажбите на новите iPhone в действителност понижиха, а компанията понижи поръчките за произвеждане на нови мобилни устройства. Това съответства с понижаването цената на акациите на компанията и незабавно за почнаха да се появяват клюки за края на Apple.

Последните няколко генерации смарт телефони на Apple постоянно се съпровождаха от сходни известия за пагубно понижаване на продажбите, които в последна сметка не се потвърждаваха. Но този път продажбите на софтуерния колос фактически спаднаха. И защото Apple съобщи, че повече няма да оповестява броя на продадените мобилни устройства, ще би трябвало да разчитаме на информацията на аналитиците.

Днес Apple Insider разгласява нов разбор на Rosenblatt Securities , в който е изменена показаната на 29 октомври оценка за продажбите на iPhone. Аналитиците смятат, че продажбите ще паднат още повече от прогнозата преди три седмици.

Специалистите са на мнение, че след сезонното раздвижване ще има доста огромен спад на търсенето и продажбите и Apple ще би трябвало още повече да понижи поръчките за произвеждане. Според новата прогноза, през това тримесечие ще бъдат продадени 74 милиона iPhone, а през идващото – едвам 39 милиона.

Интересно е, че аналитиците особено акцентират, че спадът в продажбите се дължи най-много на засилената конкуренция от страна на китайските компании и по-точно от Huawei.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР