Неотдавна разбрахме, че Android устройствата имат проблем с обработката на

...
Неотдавна разбрахме, че Android устройствата имат проблем с обработката на
Коментари Харесай

Проблемът с черния емотикон срива и iPhone и iPad: две емоджита всичко рушат

Неотдавна разбрахме, че Android устройствата имат проблем с обработката на хиляди невидими Unicode знаци (с изключение на Гугъл Pixel 2 и 2 XL), които са скрити в емотикон във тип на черна точка, към която сочи палец със известие „не можеш да кликнеш върху това“.
В първата вълна, това вредоносно известие се популяризира измежду Android потребителите. Малко по-късно то стартира да се популяризира в месинджъра WhatsApp и да го блокира.

Сега пристигна реда на техниката на Apple, потребителите на която започнаха всеобщо да се оплакват от същия проблем. Докато Android стартира да работи несигурно след кликването върху емоджито, при iOS е напълно друго. Проблемите пораждат даже и при опит за отваряне и обзор на известието. Принципът е същият.

Проблеми пораждат освен в iOS. Ако се опита известието да се отвори в Mac, компютърът също стопира да работи обикновено. Процесорът се натоварва до 100% и се основава голям swap файл с размер десетки гигабайти. Предполага се, че същото ще е и при Apple Watch и Apple TV.

Apple сигурно знае за казуса, само че към този момент уязвимостта не е отстранена в нито една от употребяваните към сегашен ден операционни системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР