Неотдавна писах за създаването на нерегламентирани сметища на ангро в

...
Неотдавна писах за създаването на нерегламентирани сметища на ангро в
Коментари Харесай

Колко грама може да е мозъкът на една коза!?


Неотдавна писах за основаването на нерегламентирани сметища на ангро в региона на Панчарево, даже покрай стената на водоема - язовир Панчарево, което е и рисково, и нездравословно. Каква беше почудата ми, когато разбрах, че някои от противозаконните сметища се разчистват, обаче незабавно някакви анонимни мърляци още веднъж ги вършат. И по този начин като в параграф 22. Манталитетен и ментален

Панчарево е най-зеленият софийски регион, в този смисъл и най-красивият.

Става въпрос единствено за природата, не за хората, които хвърлят боклуците си на открито, където заварят, само че своите къщи и дворове поддържат чисти.

Имам другари, които  живеят там и постоянно вървя, та информацията ми е напълно от първа ръка, както се споделя. Много пъти съм питала за какво будните и виновните жители не са захванат да разчистят и подредят общите пространства. Вече не запитвам, тъй като с очите си видях по какъв начин трудът им се поруга часове откакто бяха положили усилия в името и за богатството на обществото.

Не всички българи са мърляци, които хвърлят отпадъците си навсякъде. Има и доста загрижени и съзнателни, положителни хора. Такива са тези, които в зеления регион Панчарево почистват боклуците на мърлячите, собственоръчно вършат пейки, маси, беседки, с цел да им е прелестно и да се любуват на хубостите на природата. Обаче неприятните дебнат - те минават и разтурят съграденото, с цел да си вземат дървесината я за огрев, я с цел да си инсталират оборудванията в личните дворове. И тук е въпросът:

Защо години наред положителните не съумяват да надделеят над тези, които са с оперирано възприятие за общественост и отговорност?!

Обидно ми е, че в обществото ни превес вземат такива кози, които изяждат зеленината, даже младите филизи. А какъв брой грама може е мозъкът на една коза, която подхвърча от сфера в сфера да прави единствено и само пакости, да унищожава построеното от положителните!
Някой знае ли?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР