Неотдавна Камарата на представителите на САЩ прие Закон за международна

...
Неотдавна Камарата на представителите на САЩ прие Закон за международна
Коментари Харесай

„Американското тълкуване“ на резолюция № 2758 на ООН е новата измама от Вашингтон

Неотдавна Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри „ Закон за интернационална взаимност с Тайван “, потвърждавайки, че резолюция № 2758 на Организация на обединените нации „ единствено признава държавното управление на Китайската национална република като единственият легален представител на Китай в Организация на обединените нации, само че не включва представителните права на Тайван в организацията, нито заема позиция по отношение на връзките сред Китайската национална република и Тайван. " Чрез тези причини Вашингтон изкривява смисъла на резолюцията и мами публичното мнение по въпроса за Тайван.

Резолюция № 2758 на Организация на обединените нации удостовери възобновяване на всички права на Китайската национална република и изгони неотложно противозаконните представители на Тайван. Освен това, резолюцията също обяснява, че държавното управление на Китайската национална република е единственото законно държавно управление на Китай в Организация на обединените нации и няма такова нещо като така наречен „ два Китая “ или „ две държавни държавни управления “. Може да се каже, че резолюцията реши изцяло всички политически, правни и процедурни въпроси, свързани с представителството на цялостен Китай, в това число Тайван, в Организация на обединените нации.

Поредица от интернационалните правни документи, в това число „ Декларацията от Кайро “ и „ Декларацията от Потсдам “ удостоверяват суверенитета на Китай над Тайван. Съединените щати също са подписали тези документи и би трябвало да им е изцяло ясно, че Тайван е част от Китай и този въпрос няма потребност да бъде в допълнение дискутиран. Сегашният закон, признат от Вашингтон, е умишлена нечиста сделка преди провеждането на новата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Принципът за „ един Китай “ е общ консенсус на интернационалната общественост. Понастоящем 182 страни по света, в това число Съединени американски щати, са открили дипломатически връзки с Китай въз основа на този принцип и всички са поели уговорката да се оправят с неправителствения, стопански и културен продан с Тайван по „ всекидневен “ метод. Във значими интернационалните организации като СТО, МОК, АТИС и СЗО, уредниците би трябвало да се съветват с Китай за подготовка, идентичности и номинални квалификации на Тайван при присъединяване в работните процеси на организациите. Съединени американски щати оспорват този принцип под формата на вътрешно законодателство, като по този метод оспорват интернационалния ред, открит след края на Втората международна война, а дружно с това и консенсуса на интернационалната общественост, правилата на интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки. Тези техни дейности потвърждават, че точно Съединените щати са най-големият унищожител на интернационалния ред.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР