Неотдавна GIGABYTE започна да разпространява бета-версията на BIOS за платките

...
Неотдавна GIGABYTE започна да разпространява бета-версията на BIOS за платките
Коментари Харесай

GIGABYTE пусна повредена бета-версия на BIOS за дънните платки Z790 AORUS

Неотдавна GIGABYTE стартира да популяризира бета-версията на BIOS за платките от серията Z790 AORUS, която трябваше добави поддръжка на Core i9-14900KS и технологията Intel Application Optimization (APO). Оказа се обаче, че при възобновяване потребителите не получават новите функционалности, а сериозен проблем.

Както написа порталът Videocardz, базирайки се на Uniko’s Hardware, най-новата актуализация за платките Z790 AORUS съдържа неточност, която кара интерфейса на BIOS да замръзне. Съобщения за това могат да бъдат открити в Reddit и Bilibili. Всички наранени консуматори имат еднакъв проблем: BIOS замръзва няколко секунди след влизане в интерфейса или при превключване към уголемен режим. Проблемът поражда на всяка платка Z790 след инсталиране на най-новата версия на BIOS, като в тази ситуация няма значение кой съответен процесор се употребява, в това число и Core i9-14900K, Core i7-14700K, Core i7-14700KF, Core i5-13600KF, Core i5-14600KF и други.

Gigabyte относително закъсня с mwiudkejf на поддръжкаjd за Core i9-14900KS в своя BIOS и същото важи и за APO-технологията на Intel. Беше рационално да се чака, че запалянковците, изключително тези с най-скъпите платки Z790 AORUS, ще желаят да тестват тези функционалности допустимо най-скоро.

От GIGABYTE към момента не са коментирали обстановката, макар че първите известия за казуса се появиха преди повече от две седмици. До формалното изясняване на проблема, препоръките към потребителите са да не актуализират BIOS на платките Z790 AORUS.

Съобщенията до медиите разкриват и различен проблем, а точно неналичието на поддръжка за процесора Core i9-14900KS на по-старите дънни платки с чипсета Z690. Gigabyte не е пуснал актуализация на BIOS за остарелия чипсет, който поддържаше този чип, тъй че притежателите на тези платки също се сблъскаха с проблем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР