Неоспорим факт е, че ние жените обичаме да споделяме много

...
Неоспорим факт е, че ние жените обичаме да споделяме много
Коментари Харесай

Завистта - чистата отрова в отношенията

Неоспорим факт е, че ние дамите обичаме да споделяме доста повече и по-често за разлика от мъжете. Понякога обаче тъкмо това шерване ни хвърля в клопката на конкуренцията, на неизбежните съпоставения. Каквото и да си приказваме, при мъжете тя като че ли е много по-слабо изразена спрямо нас. - мъже, деца, външен тип, професионални триумфи, другари, социална значителност. Именно тази конкуренция не рядко се трансформира в открита злоба, с която не малко дами и не един път в живота си са се сблъсквали.

Понякога някак незабелязано, даже с една-единствена мисъл можем да се присъединим към завистниците, а това сигурно може да ни донесе огромни беди и вътрешни терзания, да токсини връзки и да ни изолира. Завистта е онази противоположна страна на спортния дух, която е притежател само на отрицателни страсти. Хубавото е, че можем доста елементарно да избягаме, стига да знаем какво желаеме от живота си.

Вяра, насоченост, позитивни мисли и самообладание

Какво е завистта? Тя е това незадоволство на душата, идващо от обстоятелството, че някой има освен това от вас. Задайте си въпроса „ за какво считам, че аз не мога да имам същото? ” И колкото и вероятни аргументи да съумеете да си съчините, помнете, че отговорът е единствено един: „ Аз мога да имам това, което пожелая. Ако го нямам, просто не го искам задоволително мощно и не поставям нужните старания! ” Вярвате ли в качествата си, развивате ли ги, усъвършенствате ли се всеки Божи ден? Ако „ да ”, значи нямате време и сили да гледате към другите. Имайте самообладание и резултатът няма да закъснее.

Преди обаче да започнете да се стремите към това, което имат другите, запитайте се дали вас би ви направило същински щастливи тъкмо това: " Защо желая същото? ". Много постоянно откакто сме се сдобили с това толкоз мечтано „ непознато ” предимство, се оказва, че на нас то не е толкоз значимо за нас и не ни удовлетворява по този начин, както сме мислили, че ще стане. Затова верните цели са в основата на щастието.

Вгледайте се в личните си достижения

Дали пък от гледане все в другите, не забравихте какво сте постигнали и какво имате вие? Вероятно, без въобще да подозирате, вие също сте обект на нечия злоба. И даже да имате такива подозрения, не ги поставяйте на напред във времето, не мислете по никакъв метод за тях. Просто се грижете за това свое благосъстояние - семейство, работа, финанси, дом и така нататък Завистта е мъчителна страст, която ви кара да чувствате яд и ненавист, поради нея даже може да изпаднете в меланхолия. Не позволявайте това да ви се случи!

Помислете още веднъж защо и за какво бихте завиждали на ваша другарка

Външен тип - белким, в случай че тя е по-слаба или по-красива от вас, ще се чувствате по-добре, мислейки непрекъснато за това? Не можете да я извършите по-пълна, не можете да и отнемете чара й. Нима никой не харесва вас? Знаете, че не е правилно, нали? Тогава просто спрете да се сравнявате с който и да било. Вие сте вие и такава като вас друга няма! Използвайте своята уникалност. Именно в разликите с Нея се крият вашите преимущества.



Любов - евентуално за това завиждат най-вече дами. Нека не се лъжем- някои дами просто не могат да понесат самотата и тъкмо това ги прави завистливи по отношение на обвързаните си колежки и приятелки. Дали си дават сметка, че за всяко нещо си има време и място? И още нещо- по-късно не рядко става обратното- когато към този момент имаш човек до себе си, разбираш какъв брой по-сложно е това и какъв брой по-отговорен, предвидлив и съвършен би трябвало да бъдеш.

Кариера - дали, в случай че Тя е по-успяла, би трябвало да и завиждате? Нима вие не можете също да бъдете задоволително добра в това, което вършиме? Ако пък вашата работа не ви носи задоволство, просто това не е Вашата работа. Сменете я. Правилното решение е да измененията себе си, а не просто да стоите и да гледате в другите. Завистта може да бъде най-хубавият ви тласък за развиване. Използвайте я градивно!

Майчинство - тук тематиката е доста къса и още повече ясна. Всяка майка е най-хубавата за своето лично дете. Няма по-глупаво нещо от това да сравнявате своето отроче с останалите. Нима по този метод не се принизявате в ролята си на родител?

Домакинството - помислете над това за какво дадена жена има съвършен дом- красиво обзаведен, идеално спретнат, безпределно комфортен, прекомерно чист и постоянно ухаещ на вкусно, одеве приготвено ядене. Не се ли крие прекалено много време зад всичко това? И в случай че вие завиждате тайничко на този жанр дами, дали те не завиждат на вас за динамичния живот, който водите, за излизането по заведения за хранене вечер или за прекарването на уикендите някъде измежду природата, надалеч от огромния град?

Понякога, колкото и да не ни се желае, завистта лекичко се промъква и в нашия двор, под формата на несъзнателно изтърван коментар или пък мисъл, която не трябва да е там. Няма безгрешни хора, въпреки всичко. Всеки има своята, в случай че не напълно тъмна, то леко помрачена страна, в която самият той по никакъв начин не се харесва. И това е напълно обикновено. Важното е да съумяваме доста бързо да си напомним положителния разсъдък и да отворим сърцата си за позитивните страсти. А другояче, с цел да не се тровим с „ плодовете ” на завистта, хубаво е да заобикаляме завистливите хора.

Как да познаем завистниците, с цел да ги заобикаляме

Никога не означават триумфите ви. Когато ви се случи нещо хубаво, те нямат или по-скоро не желаят да имат време да ви поздравят. Ако пък го сторят, то ще бъде с:

Насмешка или подигравка. Втората отличителна линия на завистниците е тяхната престореност в отношението към нас (уж напълно на шега) или някое допълнение от сорта на „ е, но в този момент си огромната работа, нали? ”

Обичат да ви припомнят, че вие ги превъзхождате, само че това не е комплимент, а скрита експанзия, която вменява виновност, провокира страдание и в последна сметка - демонстрират злоба.

Твърде доста похвали. Не се доверявайте на приятелки, които постоянно вършат похвали и то - за явни неща.

Клюкарстват на драго сърце. Този, който се интересува от подробни от живота на другия, се стреми да го принизи към личния си, да го направи по-низш, тъй като зад това нормално се крие откровена злоба.

Завистта е един от греховете. Тя е нещо, от което постоянно не можем да избягаме просто по този начин, тъй като я има на всички места - в съседите ни, в работата ни, измежду приятелките ни. И както се споделяше някъде....и през днешния ден завистта продължава да върви по света и да трови човешките души. Не бива да забравяме, обаче най-важното - че противоотровата я има всяка една от нас. И помнете- от завистта не може да ви избави никой. Вие сте единственият си избавител!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР