Неоснователно получени суми в размер на общо около 1,1 млн.

...
Неоснователно получени суми в размер на общо около 1,1 млн.
Коментари Харесай

Пирогов ще връща над 1 млн. лв. Проверката на НЗОК установи сериозни нарушения |

Неоснователно получени суми в размер на общо към 1,1 млн. лв. ще би трябвало да върне УМБАЛСМ „ Пирогов “ на здравната каса. Това е резултатът от инспекцията, която беше осъществена в лечебното заведение в интервала от 28 май до 10 юли, оповестиха от НЗОК.

Проверявани са дейностите по следните клинични пътеки: „ Диагностика и лекуване на декомпенсирани чернодробни болести (цироза) за лица над 18-годишна възраст ”; „ Диагностика и лекуване на остра бъбречна непълнота при лица над 18 години ”; „ Оперативни интервенции при диабетно ходило, без съдово реконструктивни операции “;
„ Диагностика и лекуване на контагиозни вирусни и бактериални болести –
остро протичащи, с затруднения “.

Проучени са 802 бр. документи по история на болестта, която съпътства пациента.

Проверката е открила ред нарушавания:

- неспазен диагностично – лековит алгоритъм;

- регистрирана, само че неизвършена дейност;

- възнаграждение от страна на наложително обезпечени пациенти на медицинска дейност, която е била заплатена и от НЗОК;

- включени лекарства в историята на болестта на пациента, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение;

- регистрирана и заплатена активност за съответни пациенти, които не са пролежавали в лечебното заведение за интервала на хоспитализация, отразен в историята на заболяването.

За нарушавания в " Пирогов " преди месец. Той обяви, че НЗОК ревизира 900 случая на пациенти с COVID-19, които са били настанявани наново в Чернодробната клиника и в Клиниката по бъбречни болести. 

В отговор съобщи, че няма пациенти-фантоми в болничното заведение и всички тези хора са били приети в болница фактически.

" 99%  от пациенти съм съветвал персонално аз “, заявява доктор Атанасов. Дни по-късно пред лечебното заведение се събраха признателни пациенти. Демонстрантите дори желаеха опрощение от здравния министър поради подозренията му, че са фиктивни жертви на вируса.

Резултатите от завършилата инспекция на НЗОК ще бъдат предоставени на компетентните органи за следващи дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР