Неопределенността по отношение бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз

...
Неопределенността по отношение бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз
Коментари Харесай

Brexit сви наполовина инвестициите в автомобилния сектор на Острова

Неопределенността по повод бъдещите връзки на Англия с Европейския съюз след Brexit оказва мощно негативно въздействие върху вложенията в автомобилния бранш на страната.

По данни на английското Обединение на производителите и търговците на коли (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT), техният размер се е намалил на половина.

Например размерът на вложенията за първите шест месеца на тази година е бил 347,3 милиона фунта стерлинга ($460 млн.) спрямо 647 млн. фунта за аналогичния интервал на 2017 година.

SMMT, което организира годишната си конференция във вторник в Лондон предизвести, че някои английските автомобилни производители би трябвало наложително да одобряват значими решения: да продължат ли производството на коли във Англия или да изнесат активността си в чужбина.

В тази връзка от организацията и съответните компании разчитат английските управляващи колкото се може по-бързо да внесат изясненост по повод бъдещите търговски връзки на страната с Европейски Съюз.

Бавните темпове на договарянията от ден на ден затрудняват управленията на фирмите. Към този миг всичко приказва, че очертаващите се условия са срещу ползите на английския авто бранш, който се развиваше сполучливо, с помощта на единния пазар и митническия съюз в границите на Европейски Съюз. Това отбелязва основния изпълнителен шеф на SMMT Майк Хейс.

Той добавя, че сега няма благонадежден проект " Б " за ясна митническа скица. А по този начин също не е действително, че Англия ще може да подписа нови търговски съглашения с останалия свят, които да компенсират голямата значимост на търговията с Европейски Съюз. И в тази връзка си коства английските управляващи да преразгледат своята позиция във връзка с митническия съюз с Европейски Съюз, счита Хейс.

Инвестициите в английския авто бранш поредно се редуцират след решението на страната да излезе от Европейския съюз. Така да вземем за пример, в случай че през 2015 година тези инвестиции са били на стойност от порядъка на 2,5 милиарда фунта то през 2017-а те са едвам 1,1 милиарда паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР