Неопитните стопани могат доста да се учудят на странното на

...
Неопитните стопани могат доста да се учудят на странното на
Коментари Харесай

Характер и поведение на морските свинчета

Неопитните стопани могат много да се учудят на странното на моменти поведение на морските свинчета. Във всеки един случай обаче е доста занимателно да гледате тези домашни животни, които постоянно има с какво да ви удивят. Като цяло имат доста благ и спокоен темперамент, само че и не забравяйте, че би трябвало да отделяте задоволително време на питомците, си, защото са много обществени животинки.

Характер и държание на морските свинчета - вижте повече в идващите редове:

Първите 2-3 дни на новото място са най-сложни за морското свинче, защото тогава животинчето се приспособява и привиква с новите условия на живот. Важно е да не започнете да го тормозите в този стадий, а да оставите да се приспособи към промяната на дома му. Въпреки всичко обаче очарователните питомци елементарно свикавт със стопани си, новите миризми и ситуацията.

По своята природа те са благи и много отзивчиви питомци. За тях не е особено агресивното държание, както и други нездравословни привички, които са нормални за гризачите като цяло. Трудно понасят самотата и имат потребност от ежедневното другарство със стопанина си, както и обожават да побягат в жилището, тъй като са много дейни животни по своята природа.

Доста постоянно стопаните на морските свинчета означават, че след няколко месеца характера им може да се промени. Така да вземем за пример, в случай че нямате задоволително време, тогава морското свинче тривиално стартира да скучае, като това води до пасивното му държание, липса на вкус, като може даже да стартира му пада козината, в резултат на напрежението.

Добър вид е да си вземете друго морско свинче, което да прави компания на животинката. Като цяло те са много обществени и елементарно биха могли да намерят общ език даже с котките, кучетата или зайците.

 държание на морските свинчета

Трудно е да се направи общо умозаключение за характера на морските свинчета, защото едните от тях са по-спокойни, до момента в който другите са като ракета и не се стопират да се движат.

Ако обаче животинката е прекомерно дейна, тогава е прекомерно евентуално, че тривиално не й стига придвижване и мястото в клетката може да е много малко за размерите на питомеца.

По държанието можете да разберете какво е настроението му, самочувствието, гладен ли е, боли ли го нещо и по този начин нататък. Ако имате опит с тези животни, тогава бързо ще разберете, когато нещо не е наред, само че в случай че не сте опитент в това отношение, тогава ще ви е много по-сложно, защото не познавате подавките на морските свинчета.

Ако сте решили да си вземете морско свинче, тогава е доста значимо да се замислите ще можете ли да му отделят задоволително време. Като цяло тези сладки и пухести домашни любимци са много обществени, благи и спокойни животинки, само че въпреки всичко имат потребността от вашите милувки.

В противоположен случай могат даже да се разболеят, а въпреки всичко не трябва да забравяте, че вие сте виновни за здравето на морските свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР