Неочакваният хит на CES 2024 беше AI-джаджата Rabbit R1, която

...
Неочакваният хит на CES 2024 беше AI-джаджата Rabbit R1, която
Коментари Харесай

Още не е пусната ИИ-джаджата Rabbit R1, но вече се препродава в eBay с двойна надценка

Неочакваният шлагер на CES 2024 беше AI-джаджата Rabbit R1, която ви разрешава да взаимодействате с мобилните приложения, употребявайки логаритми, основани на невронни мрежи. Само ден след презентацията разработчиците оповестиха, че са съумели да продадат 10 хиляди R1 устройства. Въпреки че доставката няма да стартира след няколко месеца, някои ранни купувачи към този момент са пуснали за продажба устройството Rabbit AI в eBay, надявайки се да го препродадат на по-добра цена.

Джаджата R1 е оборудвана с 2,88-инчов екран, въртяща се камера за правене на фотоси и видеоклипове и колело за приплъзване, което оказва помощ при навигацията и взаимоотношението с вградения AI-асистент. В основата на хардуерната част на устройството стои микропроцесор на MediaTek с работна периодичност 2,4 GHz, 4 GB RAM и потенциал за предпазване от 128 GB. Операционната система е лична разработка — Rabbit OS с интегрирани AI-алгоритми. Устройството ви разрешава да употребявате един интерфейс за ръководство на обособени приложения и услуги на разнообразни разработчици: музика, поръчки за доставка на храна, изпращане на известия и други

Авторите на R1 считат, че в бъдеще тази джаджа може да стане евентуален сурогат на смарт телефоните. Що се отнася до цената на устройството с изкуствен интелект, тя може да бъде авансово поръчана на формалния уебсайт на Rabbit за $199. Проблемът е, че заради ненадейно високата известност, две партиди от R1 от по 10 хиляди единици бяха разпродадени през първите два дни от момента на анонса. Според наличните данни, купувачите на устройствата от първата партида ще стартират да получават R1 през март, а от втората — през април-май 2024 година Джаджата към момента може да бъде поръчана на уеб страницата на Rabbit, само че няма да можете да я получите до май или юни.

Някои хора, които съумяха да поръчат устройството от първите партиди, взеха решение да се възползват от това. Те оферират да закупите R1 от eBay на доста по-висока цена, варираща от $300 до $690. Авторите на такива разгласи дават обещание да изпратят устройството на купувачите незабавно откакто получат своите авансово поръчани R1.

Разработчиците не харесаха този предприемачески дух на някои купувачи. Основателят и основен изпълнителен шеф на Rabbit Джеси Лиу разгласява скрийншот на няколко разгласи в eBay на R1 в своя акаунт в обществената мрежа X. ‘По дяволите не. Не правете това “ — написа Лиу в коментар към фотографията. Очевидно компанията не е очаквала търсенето на R1 да е толкоз огромно, заради което сега не може да отговори изцяло на търсенето.

За да научите повече за характерностите и опциите на устройството Rabbit R1, както и за неговата функционалност и метод за потребление, погледнете предходната ни вест тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР