Неочаквана професия се оформя при навлизането на автономните автомобили в

...
Неочаквана професия се оформя при навлизането на автономните автомобили в
Коментари Харесай

Автономни автомобили: Човешката преценка още е важна

Неочаквана специалност се оформя при навлизането на самостоятелните коли в всеобща приложимост. Въпреки все по-успешния програмен продукт, разработван от международни компании, човешката преценка продължава да бъде поръчител за безвредно пътешестване.

Могат ли самостоятелните коли да се лишат изцяло от наличието на хора-шофьори?

Нова порода водачи участва по един или различен метод в самостоятелните коли, които кръстосват улиците на разнообразни калифорнийски градове от началото на тази година. Мястото зад кормилото е празно, колата се движи независимо, само че на прилежащата седалка индивидът следи за непредвидени обстановки и взема решение по кое време да се намеси.

" Аварийният водач разполага с червен бутон, който може да спре колата при положение, че това се постанова. Макар и рядко, този бутон се употребява. Но по този начин ще бъде единствено в преходния интервал. Догодина планираме колите ни да бъдат изцяло самостоятелни ", сподели Джеймс Пенг, шеф на компания за самостоятелни коли.

Дори и тогава човешката преценка ще остане определяща за привидно независимото придвижване на колата. Така нареченият " втори чифт очи " ще следи придвижването през камерата на колата, а при непредвидени моменти ще се намесва отдалечено в ръководството. Бъдещето е на изцяло роботизираните таксита, само че до момента в който образованието на машините е в ход, хората ще имат последната дума, считат специалистите по сигурност на придвижването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР