Неочаквана и приятна за Атина изненада е изявлението на турския

...
Неочаквана и приятна за Атина изненада е изявлението на турския
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган предлага мир и намаляване на напрежението с Гърция

Неочаквана и приятна за Атина изненада е изказването на турския президент Тайип Ердоган за мир с Гърция. Всички гръцки медии разгласяват изявление на Ердоган, че в този момент повече от всеки път е нужен мир със съседите.

В мнения на телевизионните медии се оповестява, че Турция подава ръка към понижаване на напрежението в Егейско море, изключително след думите на турския президент, че Алексис Ципрас е " млад и динамичен водач ", който е " подготвен да направи нова стъпка ".

Причините за непредвидения поврат от страна на Анкара политическите наблюдаващи в Атина си изясняват с мощната европейска поддръжка към позицията на Гърция. Европейският парламент с декларация изиска освобождение на задържаните гръцки граничари и прикани Турция да съблюдава законите на интернационалното право.

Изявленията на Ердоган обаче не успокояват Гърция заради напрежението в Егейско море. Атина наема две френски бойни фрегати по защита на морската граница.

В същото време се ускори ненадейно притокът на мигранти освен към островите в Егейско море, само че и от сухопътната граница с Турция. Само за две седмици 1500 мигранти са влезнали през област Еврос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР