Неочакван проблем на пазара във Великобритания. Празни щандове, криза за

...
Неочакван проблем на пазара във Великобритания. Празни щандове, криза за
Коментари Харесай

Криза във Великобритания! Осрворът без зеленчуци - въведоха ограничение до 3 домата на клиент

Неочакван проблем на пазара във Англия. Празни щандове, рецесия за домати и ограничаване до най-много три бройки на клиент. Такава е обстановката в съвсем всички най-големи супермаркети на Острова, а повода е липса на доставки.
Прочетете още
Това не са архивни фрагменти от началото на пандемията, когато хората под паника опразваха щандовете. Не са и от страна, подлежаща на наказания. Тези фрагменти са от магазин от една от най-големите английски вериги супермаркети. Заснети са в Лондон, само че обстановката е идентична в цяла Англия. Вместо нормалното обилие от плодове и зеленчуци от целия свят, в този момент има единствено празна касетка и записка, че стоката не е в наличност. 2-3 са останалите марули, които се продават за 65 пенса, една единствена краставица за 75 пенса чака своя предстоящ притежател. Макар и прилични, тези цени се костват мощно повишени на привикналите на евтини артикули британци.

" Никога не съм виждал толкоз дълго време да се задържат рекордно високи цени, освен това на редица артикули ", сподели Тим О`Мали, асоциация на английските търговци.

Причина за изчезналите и за поскъпналите артикули е неналичието на доставки от нормалните вносители за Острова - Испания и Мароко.

" В прочут смисъл там нямаха есен. Сезоните минаха непосредствено от горещо лято към вцепеняващ мраз. Такива екстремални температурни разлики предстоящо се отразяват и на реколтата ", сподели Тим О`Мали, асоциация на английските търговци.

Сушата и рязкaта смянa на температурите, довели до слабата годишна продукция принудиха Мароко да избира кой пазар да продължи да обслужва. Страната краткотрайно забрани износа за страни от Африка, в опит да продължи да задоволява европейските си клиенти. Лошото време там, обаче, докара и до анулация на фериботи, които е трябвало да доставят по този начин чаканите свежи плодове и зеленчуци.

В резултат огромните английски вериги прибегнаха до крайни ограничения - ограничаване на броя артикули. Клиентите на Теско, Сейнсбъри, Асда и други вериги могат да си купят по до 3 домата и три краставици. Сходна е обстановката с марулите, чушките, броколите и карфиола.

Търговците са сложили бележки, с които се извиняват за породеното стеснение и заричане до седмица-две обстановката да се позволи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР