Неочакван интерес към новата вариантна ваксина срещу Covid-19 регистрира в

...
Неочакван интерес към новата вариантна ваксина срещу Covid-19 регистрира в
Коментари Харесай

Неочакван интерес към ваксината срещу Covid-19 в Силистра

Неочакван интерес към новата вариантна ваксина против Covid-19 записва в Силистра Регионалната здравна ревизия.

От предходната сряда имунизационният кабинет стартира работа без авансово записване, един път седмично. Към днешна дата ваксина е сложена на близо 150 души, като 114 са минали единствено през вчерашния ден и то не без напрежение и разгорещени пристрастености.

В същото време Силистра заема челно място по заболяемост. Има карантинирани цели паралелки в няколко учебни заведения в района.

Ако предходната седмица всичко е минало безшумно и умерено, не по този начин се случи във вчерашния ден. Пред имунизационния кабинет имаше скупчване, замяна на реплики, припряност и неразбиране за какво единствено един път седмично ще се слага ваксина и за какво единствено на едно място.

Такъв напор не сме очаквали, съобщи доктор Теодора Начева, шеф на Регионалната здравна ревизия в Силистра.

" Очевидно един ден в седмицата няма да свърши работа ". 

Тя добави, че през днешния ден имунизационният кабинет също ще работи от 13:00 до 17:00 часа. 

По думите й на този стадий доста малко от общопрактикуващите лекари са взели ваксина и слагат на свои пациенти. Заради това се постанова всички искащи да идват в нашия кабинет, изясни доктор Начева. Той даде обещание, че графикът ще бъде уголемен и няма да оставят неудовлетворени хората. 

Болните сега образуват заболяемост, която към този момент слага Силистра на челно място, сподели още доктор Начева. По думите й региона е с 2 пъти над междинното равнище за страната по болни.

Прилагането на вариантната ваксина е целесъобразно за лица на и над 60 години, а диалог с чакащите пред лекарския кабинет сподели, че доверието във имунизацията против Covid-19 го има.

От РЗИ увериха, че на този стадий болничната помощ е обезпечена, а в доболничната персоналните лекари с изключение на да посрещат пациентите, се чака и да се включат интензивно и в процеса на имунизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР