Необичайно слънчево изригване, наблюдавано от обсерватория на НАСА, може да

...
Необичайно слънчево изригване, наблюдавано от обсерватория на НАСА, може да
Коментари Харесай

Мощно слънчево изригване - може да има проблеми с тока, сателитите и комуникациите

Необичайно слънчево изригване, следено от обсерватория на НАСА, може да аргументи проблеми в активността на спътниците, връзките и енергоснабдяването на Земята през днешния ден.

Изригване с такава мощ не е следено от 2006 съгласно Националната метеорологична работа на Съединени американски щати. " На 7 юни Слънцето направи подтик със доста изхвърляне на маса от короната ", се споделя в изказването на обсерваторията на НАСА за наблюдение на слънчевата интензивност. " Големият облак частици се популяризира нагоре и падна назад, като наподобява е покрил регион, еднакъв на съвсем половината повърхнина на Слънцето ".

Изригването не е било ориентирано непосредствено към Земята, заради което се чака резултатът да бъде " много дребен ", предизвиквайки ниски до умерени геомагнитни стихии на 8 юни, започващи към 21 часа българско време, оповестява БГНЕС. Те може да провокират проблеми с енергоснабдяването, спътниците, които задействат системите за световно позициониране и други устройства. Може да се наложи и пренасочване на полетите над полярните региони.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР