Необичайно ниските температури на водата са довели до измиране на

...
Необичайно ниските температури на водата са довели до измиране на
Коментари Харесай

​Понижаването на температурата на морската вода води до избелване на корали

Необичайно ниските температури на водата са довели до измиране на част от коралите край японския бряг, т.е. коралите в най-северните региони на планетата, оповести японското министерство на околната среда, представено от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
През последните няколко месеца от министерството инспектирали коралите край японския тихоокеански бряг и установили, че огромна част от тях са избелени - сред 90 и 100 % от всяка от изследваните 6 зони са наранени. " В четири от въпросните зони бе открито избелване на 85-95 % от коралите ", посочи специалистът Юто Такахаши от министерството.

Тези увреждания наподобява са вследствие на необикновеното рухване на температурите на водата тази година, дължащо се частично на смяната в посоката на морското течение Курошио, което придвижва топли тропически води на север. Застудяването през зимата довело до намаление на температурите на водата. Променената посока на Курошио също съдействала за по-ниските температури на морската вода край брега на префектура Вакаяма и други елементи от японското тихоокеанско крайбрежие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР