Необичайният Minimal Phone е смесица от електронен четец и емблематичните

...
Необичайният Minimal Phone е смесица от електронен четец и емблематичните
Коментари Харесай

Завръщат ли се емблематичните смартфони с клавиатура?


Необичайният Minimal Phone е комбинация от електронен читател и емблематичните мобилни телефони като Nokia E-series и Blackberry (снимка: Minimal Phone)

Носталгията към тогавашните мобилни телефони с физическа клавиатура, способни да работят дълго време на батерия, откри израз в ново устройство. По създание това е електронен читател с QWERTY клавиатура и 4G модем, а като дизайн наподобява на известните и доста известни в предишното Nokia E-series и Blackberry.

Необичайното устройство Minimal Phone е комбинация от електронен читател и емблематичните мобилни телефони Nokia E-series и ненапълно припомня на класическите телефони Blackberry. Моделът е оборудван с монохромен екран с електронно мастило и QWERTY клавиатура.

Смартфон за цифров детокс

Основната идея на Minimal Phone е да отучи притежателя си да прекарва часове от персоналното и работното си време в обществени мрежи и видео услуги. Това e направено основно с екрана – панелите с електронно мастило имат доста ниска периодичност на освежаване и са най-вече монохромни. Тъй като екранът не може да се актуализира бързо, превъртането и изключително гледането на видеоклипове е извънредно неловко.

От софтуерна позиция Minimal Phone е пълностоен смарт телефон, защото работи на Android. Но, както в тази ситуация с електронните книги, основани на тази операционна система, фърмуерът е мощно модифициран и интерфейсът е лишен от някои функционалности, отбелязва Liliputing в обява за смарт телефона.

Minimal Phone е дребен план, чиито разработчици сега събират средства за производството му. Ако груповото финансиране е сполучливо, те имат намерение да пуснат най-малко 3000 от тези смарт телефони, всеки от които ще коства към $400.

Няма YouTube

Екранът на Minimal Phone е фокусиран главно върху проявление на текстова информация. E-Ink панелите не са подобаващи за проявление на изображения, заради по-ниската компактност на пикселите, спрямо LCD и OLED екраните и ниския контрастност на техния декор. Ниската периодичност на освежаване няма да ви разреши непрекъснато да превъртате през емисията си в обществените медии, защото тя е претъпкана с графична информация и гледането на видеоклипове на подобен екран ще аргументи дискомфорт, заради непрекъснато падащи фрагменти.

Това е главната концепция на създателите на Minimal Phone – смарт телефонът на хардуерно равнище не ви разрешава комфортно да употребявате отнемащи време услуги. В същото време дисплеят на минималния телефон разрешава обзор на статични интернет страници, да вземем за пример новинарски уеб сайтове и връзка в месинджъра.

Забравете за честото презареждане

Със заимстването на електрофоретичен екран от е-четците, смарт телефонът употребява доста по-малко сила от батерията. Докато елементарните мобилни телефони се изчерпват за ден или два, Minimal Phone може да издържи до четири дни с едно зареждане, твърдят разработчиците.

Възможно е тези данни да са мощно подценени – електронните четци да вземем за пример могат да работят с едно зареждане седмици, а потенциалът на батерията им постоянно е по-малък от този на Minimal Phone. Смартфонът се зарежда от 4000 mAh батерия и се зарежда от 0 до 100% единствено за час и до 80% за половин час. В допълнение, E-Ink дисплеят не се нуждае от подсветка при съществуване на външно и особено естествено осветяване, което също пести заряда на батерията.

Обичайните функционалности са тук

Създателите на Minimal Phone не разкриват подробните му спецификации. Всичко, което се знае, е, че смарт телефонът ще има вградени Bluetooth и Wi-Fi модули, клетъчен модем (най-вероятно 4G, само че разработчиците гледат към 5G), подсветка на екрана и камера.

Фърмуерът на Minimal Phone ще може да започва множеството модерни приложения за Android. Основното е, че интерфейсът е подобаващ за потребление на E-Ink екрани. Дисплеят в Minimal Phone е сензитивен на досег и капацитивен – като в актуалните смарт телефони.

Друга специфичност на смарт телефона е неговият доста стилен размер, в съпоставяне със актуалните мобилни телефони – единствено 120x72x10 мм. Така да вземем за пример, iPhone 15 Pro наподобява като същински колос със своите 147x71x9 мм, да не приказваме за iPhone 15 Pro Max, чиито размери са 160x76x9 мм.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР