Необичайни симптоми на инфаркт, които не бива да подценявате Много

...
Необичайни симптоми на инфаркт, които не бива да подценявате Много
Коментари Харесай

Необичайни симптоми на инфаркт, които не бива да игнорирате

Необичайни признаци на инфаркт, които не трябва да подценявате

Много хора имат вяра, че главният признак на инфаркт е мощна болежка в гърдите. Това в действителност не е по този начин.

25% от сърдечните пристъпи протичат тихо, без явни признаци или признаци.

Д-р К. Крендал е посветил доста години на кариерата си, с цел да минимизира и предотврати сърдечните болести.

Според него сърцето ни в действителност ни дава знак за евентуален инфаркт, преди този момент да се случи.

1. Оток
Много хора имат вяра, че подуването на глезените или стъпалата е обвързвано с прекалено стоене или седене, без да знаят, че сърдечната непълнота може да докара до струпване на течност в тялото.

Сърдечната непълнота може да аргументи мощно отичане на глезените, краката или корема. Много хора могат да натрупат течност и да изпитат ненадейно наддаване на тегло. Когато това се случи, човек може да загуби апетита си. Този сериозен признак предизвестява за нараснал риск от сърдечен удар.

2. Тревожност и безпокойствие
Хората, които са прекарали инфаркт, споделят, че са изпитали безпокойствие и тревога тъкмо преди настъпването на сърдечния удар.

Ако човек изпитва необяснимо и ненадейно чувство за безпокойствие, се предлага да се обади на кола за спешна помощ, защото инфарктът е по-добре да бъде предотвратен, в сравнение с да се лекува.

3. Болка в други елементи на тялото
Болката стартира в гърдите и се простира до челюстта, рамото, ръцете, гърба и стомаха.

В някои случаи хората не изпитват болежка в гърдите, а в някои други елементи на тялото. По принцип болката се появява в едно от двете плещи или сред лопатките.

4. Кашлица
Има моменти, когато хората изкашлят кръв или кашлят със подсвиркване. Това може да демонстрира сърдечна непълнота и това се дължи на натрупването на течност в белите дробове. Не забравяйте да обърнете особено внимание на този признак! Ето някои от най-честите признаци: гадене, виене на свят, противен дискомфорт, студена пот, неравномерно дишане.

Вижте още: Торта със сухари и крема сирене с шоколадова глазура

Много е значимо да не пренебрегвате тези необикновени признаци на инфаркт, надявайки се, че те ще изчезнат. Ако те продължат повече от 5 минути, не забравяйте да се обадите на кола за спешна помощ или неотложно отидете в болничното заведение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР