Необичайна история с щастлив край се разигра на оживено място

...
Необичайна история с щастлив край се разигра на оживено място
Коментари Харесай

Пловдивчанин спаси лебед, разхождащ се изплашено по натоварен булевард

 Необичайна история с благополучен край се разигра на оживено място в центъра на Пловдив. Мъж избави лебед, разхождащ се изплашено сред колите по един от натоварените булеварди в града. Бедстващият лебед, който се оказа татко на две дребни птици, излязъл от водата на река Марица, с цел да търси храна. Случката обиколи обществените мрежи, споделя Нова тв.

Красивият лебед се разхождал на острова сред моста на Университета по хранителни технологии и отбивката за улица " Янко Сакъзов ".  Свидетел на необикновената преживелица станала Наталия. Притеснена, че някой от преминаващите коли може да блъсне красивата птица, решила да помогне на лебеда.

" Имаше едно момче и едно момиче, които бяха звъннали на 112. Аз останах тук. Имах овесени ядки в мен да му дам, обаче той се подплашваше непрекъснато. Колите намаляваха. Минаваше от всички направления. Звънях на " Зелени Балкани ". Абсолютно никой не подвигна. Двата телефона даваха непрекъснато заето ", споделя Наталия Георгиева.  

Много от преминаващите хора спирали, с цел да снимат бедстващия лебед. Птицата се изплашила, литнала и се блъснала в разграничителната мантинела.

Случайно Калин в този миг минавал с автомобила си през мястото. Без да се колебае спрял. Решил да хване лебеда и да го върне назад в реката.

" Свалих си якето. Хвърлих го върху птицата и я хванах, нещо изцяло обикновено. Хванахме птицата, минахме през булеварда и я пуснахме в Марица ", описа Калин Милушев. По думите му лебедът бил леко ранен, уплашен и объркан. Смята, че птицата е излязла от реката, с цел да търси храна.

Наталия споделя, че лебедите в Марица се появили преди седмица. Първоначално били шест - три огромни и три дребни. Едното от дребните обаче от няколко дни изчезнало. Двамата с Калин считат, че в този момент локалната власт би трябвало да ангажира природозащитни организации да обособят специфичен ъгъл за предпазените птици в коритото на река, тъй че лебедите да не се усещат застрашени.

Лебедите към този момент се трансфораха в атракция за пловдивчани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР