Необходимостта от саморегулация сред представителите на хранителната индустрия, подобряване на

...
Необходимостта от саморегулация сред представителите на хранителната индустрия, подобряване на
Коментари Харесай

Обединение на хранителните производители в България ще търси решения за проблемите в сектора

Необходимостта от саморегулация измежду представителите на хранителната промишленост, възстановяване на разговора с институциите и растящите условия на потребилите са повода 11 от най-големите компании от бранша в България да се обединят в сдружението " Храни и питиета България ".

В организацията вземат участие " Данон Сердика ", " Девин ", " Интерснак България ", " Кока-Кола България ", " Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България ", " Куадрант Бевъриджис`, " Марс Инкорпорейтед България ", " Монделийз България ", " Нестле България ", " Престиж-96` ", " Якобс Дау Егбертс ".

Според изпълнителният шеф на сдружението - Яна Иванова, в България има доста обединявания на компании от хранително-вкусовата индустрия, само че те са " секторни ", а " Храни и питиета България " ще е първата, която ще се грижи за ползите на целия отрасъл.

Иванова сподели и че разлика в качеството на храните няма, а единствено разлика в рецептите. Производителите на артикули постъпват по този метод, поради другите усети на потребителите на другите пазари. " Това обаче не значи, че стоките, които са за нашия и непознат пазар са с друго качество, тъй като би коствало прекомерно скъпо на един производител да прави храни с разнообразни качества ", сподели още Иванова.

Преди дни сдружението бе признато и най-голямата в Европа организация, сплотяваща производителите от хранителната индустрия -FoodDrinkEuropе, като генералният шеф на организацията госпожа Мела Фреуен участва на представянето на " Храни и питиета България " през днешния ден. Фреуен сподели, че следва да се търсят решения за използването на пластмаси, като това става все по-важна тематика, както за потребителите, по този начин и за производителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР