Необходимо е повишено внимание по отношение на предложенията за удължаване

...
Необходимо е повишено внимание по отношение на предложенията за удължаване
Коментари Харесай

Европейският съвет проучва удължаване на срока на Фонда за възстановяване

Необходимо е нараснало внимание във връзка с предложенията за удължение на крайния период за осъществяване на финансиран от Европейския съюз след 2026 година Това съобщи ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, представен от " Ройтерс ".

По-рано тази седмица италианският министър на стопанската система Джанкарло Джорджети съобщи, че поддържа отлагането на крайния период за цялостното вложение на 194,4 милиарда евро, на които има право Италия - най-големият бенефициент по проекта.

Той уточни, че сюжетът се е трансформирал в Европа, откогато проектът е утвърден за първи път за рестартиране на стопанската система след пандемията от COVID-19, и уточни съветското навлизане в Украйна.

" Значи ли това някои административни акомодации във връзка с закъснение, във връзка с процедура? Бих желал да бъда деликатен и внимателен, би трябвало да навлезем повече в детайлите с Европейската комисия и с страните членки ", означи Мишел след среща с италианския министър председател Джорджа Мелони в Рим.
 Защо фондът за възобновяване на Европа няма да работи
Защо фондът за възобновяване на Европа няма да работи

Страните, наранени от рецесия, се нуждаят от пари в този момент - не по-късно

Той увери, че Европейски Съюз е изцяло зает да помогне на страните членки да вложат парите в своите стопански системи и да поддържа контрактуваните вложения.

" Имаме потребност от положителни стратегии, положителни планове и би трябвало да сме сигурни, че поддържаме напъните на нашите страни членки ", акцентира Мишел.

Рим е похарчил 45,65 милиарда евросредства сред 2021 година и 2023 година - надалеч под първичната цел от 86 милиарда евро за същия интервал, която към този момент беше преразгледана надолу няколко пъти и в края на 2022 година бе избрана на 61,4 милиарда евро.

В края на предходната година Брюксел даде зелена светлина на предлагането на Рим да преразгледа своя проект за възобновяване след COVID-19, като отсрочи някои от първичните планове и добави нови.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР