Необходимо е да се обясни на европейските граждани преди парламентарните

...
Необходимо е да се обясни на европейските граждани преди парламентарните
Коментари Харесай

Борел: Европейците трябва да са наясно какво би значело Путин да им е съсед

" Необходимо е да се изясни на европейските жители преди парламентарните избори през юни какво би означавало Украйна да бъде победена, а съветската войска да се придвижи до границите на Европейски Съюз. "

Това съобщи топ дипломатът на Европейски Съюз Жозеп Борел в изявление за испанското издание EFE. Повод за изявлението му бяха опасенията, че наближаващите избори за Европейски парламент (6-9 юни) могат да донесат мощни резултати на крайнодесни партии, които не са съгласни с даването на помощ за Украйна.

Главата на европейската дипломация отбеляза, че осъзнава, че в Европейски Съюз " има хора, които не споделят мнението, че би трябвало да се помогне на Украйна и че е по-добре тя да се съобщи допустимо най-скоро ", защото " по този начин ще се отървем от проблемите ".

И попита: " Смятате ли, че в случай че Русия откри марионетен режим в Украйна, като този, който има в Беларус, и съветските войски са на полската граница, ще се измъкнем от неприятностите? Или ще имаме по-големи проблеми? " Той акцентира, че Путин няма желание да отстъпва, защото от това зависи неговото политическо оцеляване.

" Това значи, че Путин може да си намерения, че в случай че е спечелил един път, за какво да не победи някой собствен комшия и повторно? ", добави той.

Борел не пропусна да означи и различен огромен риск ако Москва завоюва войната: " С Украйна в ръцете си Путин ще управлява 35% от всички международни пазари на пшеница ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР