Необходимо е да има конституционна реформа. За нея носят отговорност

...
Необходимо е да има конституционна реформа. За нея носят отговорност
Коментари Харесай

Христо Иванов: Необходима е конституционна реформа


„ Необходимо е да има конституционна промяна. За нея носят отговорност всички политически сили. Даваме опция гласоподавателите да гласоподават за явен полюс на смяната. Обединяваме се и споделяме, че можем да изградим обединяване, което работи на база правила. Страната затъва в безвремие “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ съпредседателят на „ “.

„ Хората, които считат, че преди е било добре, гласоподават за. Ние го почитаме. Мнозинството от българските жители желаят смяна и да продължим напред. За да тръгнем напред, би трябвало да се случат промени “.

Списъкът „ Магнитски “

Относно новите глобени българи в листата „ Магнитски “ Иванов разяснява, че това е знак за голямо съмнение от страна на Съединени американски щати към българската прокуратура.

„ Аз не разгадавам Гешев да си подаде оставката, само че споделям, че това е нещото, което би трябвало да се случи “, добави той.

„ е отговорен, другояче Гешев всичко си е приключил доста добре. Даже върви да се моли пред някакъв тв приемник “, разяснява съпредседателят на Демократична България.

Военна помощ за Украйна и рационализация

Според него България има опция да размени остарели Противовъздушна отбрана системи С-200, като ги даде на Украйна.

„ Не настоявам, че запознат съм военно дело. Аз се занимавам с политика. Американският конгрес отпусна 200 млн. $ във фонд, който ние можем да използваме за рационализация като предоставяме остарели мостри на украинската страна “, разяснява Иванов.

„ Това не е нападателно оръжие, а за отбрана на цивилни жители. Отказът да го създадем кого обслужва? Искам да попитам какви са проектите на служебното държавно управление да се възползва от тези средства? Ако не го създадем, ще изпуснем опцията да използваме тези 200 млн. $ “, уточни той.

„ Радев може да назовава колкото желае своите съперници „ партия на войната “, само че това не го прави „ партия на мира “. Прави го „ партия на обслужването на Кремъл “, безапелационен е съпредседателят на „ “.

Иванов добави, че президентът Румен Радев е връчил последния мандат на, тъй като е било ясно, че социалистите не могат да съберат болшинство за кабинет.

Ролята на президента

„ Конституцията залага ролята на президента като на медиатор “, уточни.

„ Вместо да се занимава с проруска агитация, добре е да си влезе в ролята. Той смени риториката. Досега споделяше, че ще вкараме страната във война. Сега се изрази къдраво – „ ще станем част от процесите на ескалация “. Ако има данни за опасности, да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Не го прави, тъй като знае, че би трябвало да отговори на нашия въпрос “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР