Необходимо е активиране на контролните механизми на държавата, защото са

...
Необходимо е активиране на контролните механизми на държавата, защото са
Коментари Харесай

10 лева е разумно ниво на минимална заплата за 2022 г., коментира финансовият министър

Необходимо е активиране на контролните механизми на страната, тъй като са закърняли и не работят, съобщи в ефира на Дарик радио вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Според него най спешният месец за България по повод на инфлацията ще бъде март или април.

Попитан има ли резултат от понижената ставка на Данък добавена стойност за някои услуги, Асен Василев отговори, че крайният консуматор не е усетил нищо, само че има известно изсветляване на бизнеса, както и отчасти изсветлянване на приходи, само че то се дължи главно на отпусканите държавни помощи.

Според финансовия министър да се прави обществена политика през Данък добавена стойност не е най-хубаво решение.

Думата на 2021 година за Асен Василев е „ борба ”. Ако не сме подготвени да проведем битка за това, което желаеме, то евентуално няма да се случи, уточни той.

Една от първите борби, които съгласно финансовия министър е значимо да завоюва България, е да стабилизира и отвоюва енергетиката си назад. Нашата енергетика е доста закъсняла в прехода към декарбонизация и има тежки проблеми, които би трябвало да се решат в незабавен порядък, посочи Асен Василев. Той добави, че има противоречиви решения поради непросветеност или непочтеност, които са вземани във времето и не престават да се вземат и този проблем би трябвало да бъде изчистен.

Асен Василев бе безапелационен, че ръководещата коалиция е постоянна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР