Необходимите законодателни промени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост,

...
Необходимите законодателни промени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост,
Коментари Харесай

Управляващите обсъждат парите от ЕС

Необходимите законодателни промени, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, разисква съдружният съвет , който заседава довечера в постройката на Министерския съвет (МС), заяви Българска телеграфна агенция.

" Доколкото разбрахме, днешната среща ще е за Плана за възобновяване и резистентност, защото с цел да тръгнат средствата от Европейски Съюз, Народното събрание до края на годината би трябвало да осъществя редица законопроекти като юридическа гаранция за европейските пари ", сподели пред публицисти преди началото на съвета Станислав Балабанов от " ИТН ". Според него диалогът ще е по-скоро експертен във връзка с бъдещата работа на Народното събрание , по тази причина довечера на срещата участват и специалисти на Има Такъв Народ, с цел да могат да отговорят професионално.
 Мерките на кабинета са утвърдени от лидерски съвет
Мерките на кабинета са утвърдени от лидерски съвет

Венко Сабрутев: Мерките са образувани от обединението

Според Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на " Демократична България ", допустимо било да се разиска и актуализацията на бюджета, която следва и би трябвало да бъде импортирана в Народното събрание идната седмица. Надявам се Министерският съвет да успее да съблюдава този период, доколкото антикризисните ограничения са съгласувани сред съдружните сътрудници, разяснява той.

Балабанов също допусна, че тематиката за актуализацията ще бъде наранена довечера. По думите му, първо ще има експертна група сред Министерски съвет и Народното събрание за изчистване на детайлите на законопроектите и да няма напрежение сред четенията.
 Приемането на еврото разиска съдружен съвет довечера
Приемането на еврото разиска съдружен съвет довечера

Ще успее ли обаче страната ни да извърши критериите не е ясно

Миналата седмица началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова, заяви след края на съдружен съвет, че актуализацията на бюджета ще влезе за разискване на първо четене на комисия в Народното събрание сред 6 и 10 юни, а до края на юни - и призната от Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР