Необходими са ви някои пособия, за да поддържате в добър

...
Необходими са ви някои пособия, за да поддържате в добър
Коментари Харесай

Как да се грижите за козината на вашето куче

Необходими са ви някои принадлежности, с цел да поддържате в добър тип козината на вашия домакински любим. Четка, ръкавица и гребен (за предпочитане метален) могат да бъдат ваши правилни съдружници в задачата добър тип на пухчето. Особено в случай че имате дългокосместо куче.

Как да се грижим за кучешката четина?

За да си спестите главоболия и да приучите четириногото към процедурата на сресване, е добре да започнете с четкането още от ранна възраст. Поощрявайте кучето с погалване или лакомство. С напредването на възрастта, според от породата на вашето куче, може да се наложи и потреблението и на гребен или фурминатор. Зъбците му не би трябвало да са остри.

След като доближат зрялост (след тримесечна възраст), кучетата се къпят по един-два пъти месечно. Поинтересувайте се каква козметика и аксесоари са подобаващи за козината на вашето куче. Подсушете след измиване.

 Самует

Не къпете кучето повече от два пъти на месец, защото това носи риск от нарушение на здравината и лъскавината на косъма.

За положителния тип на кучетата към този момент има и особено основани салони, където любимците се изкъпват и подстригват.

Бъдете деликатни и в интервалите, когато кучето сменя козината си. Това се случва два пъти в годината. За да подпомогнете израстването на нова четина, можете да добавите в менюто му каротин и биотин.

Добрата хигиена на козината пази от кожни раздразнения и бактериални инфекции. А постоянното сресване на кучето отстрани сплитането на козината. В случай че нямате времето да вършиме всичко това, може да се обърнете и към грууминг експерт.

Наблюдавайте дали тук-там няма оплешивяване. Това може да е признак за някои болести. При съществуване на оплешивяване наложително се консултирайте с ветеринар. Окапването на козината на кучето може да бъде и в резултат на алергична реакция.

Здравата и красива четина на кучето зависи и от храната, която то поема. Избягвайте да му давате артикули, с които вие се храните, изключително тези, съдържащи сол. Тя може да навреди на кучето и да бъде причина за загубата на четина. Кучето не би трябвало да яде още: царевица, люти храни, сладки неща, яйца, лук, чесън.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР