Необходими са инвестиции от 270 трилиона долара, за да може

...
Необходими са инвестиции от 270 трилиона долара, за да може
Коментари Харесай

Постигането на нулеви емисии до 2050 г. ще струва на света 270 трлн. долара

Необходими са вложения от 270 трилиона $, с цел да може светът да реализира климатичната цел за нулеви чисти излъчвания до 2050 година Това демонстрира прочуване на швейцарския презастраховател Swiss Re, представено от Ройтерс.

Резултатите от проучването акцентират обезсърчаващото предизвикателство, пред което е изправен светът в битката с климатичните промени.

Оценките за цената на световните вложения, нужни за справяне с климатичната рецесия, варират доста, като оценката на  швейцарската презастрахователна компания е по-висока от множеството.

Докладът идва преди срещата за климата COP27 идващия месец в Египет, на която ще участват 90 държавни ръководители.

Докладът на швейцарската презастрахователна компания също по този начин откри, че в случай че вложенията продължат със настоящето движение, постигането на нулеви чисти излъчвания ще закъснее с близо 20 години, като задачата ще бъде осъществена през 2069 година.

„ Към днешна дата светът не е на път да реализира нулеви чисти излъчвания до 2050 година “, споделят от Swiss Re, като прибавят, че нашествието на Русия в Украйна е извела енергийната сигурност на напред във времето в политическия дневен ред.

Една от най-големите капиталови потребности е в транспортния бранш, където би трябвало да бъдат вложени 114 трлн. $ за усъвършенствания на инфраструктурата, в това число за построяването на станции за зареждане на електрически коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР