Необходими продукти Около 500 г тиквички, 100 г сурови слънчогледови семки,

...
Необходими продукти
Около 500 г тиквички, 100 г сурови слънчогледови семки,
Коментари Харесай

Лятна вкусотия: Пастет от тиквички РЕЦЕПТА

Необходими артикули

Около 500 г тиквички, 100 г сурови слънчогледови семки, 3-4 скилидки чесън, 250 г рикота или друга фина извара, 30-40 мл олио или зехтин, сол.

Начин на подготвяне

Запечете слънчогледовите семки в изсъхнал тиган. Не купувайте подготвени опечени семки, тъй като усетът им е друг и няма да получите аромата, който търсим на пастета. Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Обелете чесъна, смачкайте го с необятната част на ножа и го нарежете ситно.
Загрейте определената от вас лой и сложете чесъна да се запържи за малко (колкото да пусне аромата си).

Внимавайте бързо прегаря! Прибавете настърганите тиквички, като не е належащо да ги отцеждате. Оставете ги да се задушават дружно с прясно запечените семки на ниска степен на котлона, като постоянно ги разбърквате. Овкусете с 1/2 чаена лъжичка сол. Щом водата се изпари и тиквичките омекнат, отмествате от котлона и пасирате до гладкост.

Добавяте изварата и още веднъж пасирате продуктите, с цел да се смесят добре. Вашия пастет от тиквички е подготвен. Поднесете го полят със зехтин и посипан с печени слънчогледови семки. Препечете филийки самун към него или поднесете с домашни брускети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР