Необходими продукти: За браунито: 160 г черен шоколад/кувертюр 4 с.л.

...
Необходими продукти: За браунито: 160 г черен шоколад/кувертюр 4 с.л.
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Чийзкейк брауни

Необходими артикули:
За браунито:

160 г черен шоколад/кувертюр

4 с.л. кокосова захар

4 с.л. кокосово масло

2 яйца

1/3 ч.л. сол

80 г лимецово брашно

1 ч.л. бакпулвер

За чийз пласта:

270-300 г крема сирене

3 с.л. кокосова захар

1 яйце

80 г бял шоколад, на късчета

Ванилия
Начин на подготвяне:
Подгответе си на котлона тенджера с вода и купа над нея. Нарежете черния шоколад на късчета и го поставете в купата, прибавете захарта и маслото към него и разбъркайте до цялостно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за към 2-3 мин. шоколада, прибавете към него двете яйца едно по едно при непрекъснато безредие с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до реализиране на хомогенна, разтеглива, гъста примес.

За подготовката на чийз пласта в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което прибавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е еднороден, прибавете наситнения шоколад и разбъркайте добре. Застелете леко намазнена тавичка с хартия, тъй че тя да залепне компактно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете отмерено в тавичката.

Отгоре намажете с чийз крема. Над него прибавете деликатно остатъка от брауни сместа и с съчка за зъби направете хоризонтални линии по цялата повърхност, а след това и отвесни, с цел да се комбинират двете смеси. Запечете в авансово загрята фурна на 190*С с вентилатор за към 17-20 минути. Охладете и се насладете, написа flagman.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР