Необходими продукти: За блатовете: 220 г брашно 150 г олио

...
Необходими продукти: За блатовете: 220 г брашно 150 г олио
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Торта с праскови

Необходими артикули:
За блатовете:

220 г брашно

150 г олио

150 г захар

4 яйца

2 ч.л. ванилия

2 ч.л. сода

60 мл. яйчен ликьор

За крема:

250 г сирене Крема

200 мл. течна сметана

8 с.л. захар

За украсата:

2 праскови

3 ягоди

5 г желатин

1/2 к.ч. вода

1 с.л. пудра захар
Начин на подготвяне:
Първо се подготвя сместа за блатовете. За задачата брашното, содата и ванилията се пресяват в дълбока купа. Яйцата, захарта и яйченият ликьор се разрушават до разтварянето на захарта и се прибавят в купата с брашното. Накрая се прибавя олиото и сместа се разрушава доста добре. Разделя се на две равни елементи. Всяка част се изсипва в кръгла тавичка, на дъното на която е сложена хартия за печене. Блатовете се пекат в авансово загрята до 170 градуса фурна за към 15-20 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.

Кремът се подготвя като се разрушават сиренето Крема, течната готварска сметана и захарта. Получената примес се разпределя сред блатовете. Тортата се декорира с праскови, нарязани на полумесеци, и пресни ягоди. Полива се с разперен в малко количество подсладена вода желатин и се оставя в хладилника да стегне за няколко часа.

Забележка: Ако употребявате праскови от компот, вместо пресни, можете да разтворите желатина в малко количество сок от компота. Така тортата ще придобие още по-приятен плодов мирис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР