Необходими продукти: За блата: 1 брой средно голям карфиол 2

...
Необходими продукти: За блата: 1 брой средно голям карфиол 2
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Кето пица с бекон

Необходими артикули:
За блата:

1 брой приблизително огромен карфиол

2 яйца

30 грама пармезан, настърган

За гарниране:

1/2 чаена чаша доматено пюре

100 грама бекон

босилек 20 листа
Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пица с блат от карфиол е подготовката на карфиола, написа Supichka. Избирате приблизително огромна глава карфиол, измивате я добре, почиствате от листата и пънчето и благодарение на кухненски робот на ситно. Поръсете получената каша от карфиол със сол и разбъркайте, а след най-малко 5-10 минути, отцедете от водата, която ще се отдели. Колкото по-суха примес получите - толкоз по-добре. Към отцедения карфиол, прибавете яйцата и настъргания пармезан до приемане на хомогенно тесто.

В огромна тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, след което разпределете тестото от карфиол на постоянен блат. Печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 20-25 минути, или до момента в който придобие леко розов цвят.

След като блатът е подготвен го извадете от фурната и оставете да се охлади за към 5 минути. Намажете блата с доматеното пюре, а върху него разпределете нарязания на ситно бекон. Печете още към 10 минути във фурната. След изваждане на кето пицата от карфиол от фурната, накъсайте моцарелата и я разпределете върху пицата. Преди сервиране поръсете с листенцата босилек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР