Необходими продукти: тиквички - 2 бр. големи яйца - 4

...
Необходими продукти: тиквички - 2 бр. големи яйца - 4
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Студена торта с тиквички

Необходими артикули: тиквички - 2 бр. огромни яйца - 4 бр. сол - 1 щипка олио - 1/2 ч.л. За плънката: извара - 200 г майонеза - 1 с.л. сол - 1 щипка чесън - 2 скилидки счукан Начин на подготвяне:
Настъргвате тиквичките на ситно и изстисквате с ръце, с цел да се отцеди течността. Към настърганите тиквички добавяте солта, яйцата и олиото и разбърквате хубаво. Поставяте парче хартия за печене в правоъгълна тава и изсипвате от горната страна сместа. Печете блата на 250 °C 20-25 минути. Изваждате готовия блат. Оставяте го да се охлади и да се стегне за най-малко 4-5 часа. В купа разбърквате изварата, майонезата, солта и счукания чесън.

Разрязвате блата от тиквички по средата по дължина, с цел да получите два нови блата. Намазвате единия с 2/3 от плънката и захлупвате с втория солената торта. Сега разрязвате по средата, само че по-късата страна, с цел да получите две по-малки елементи.

Намазвате едната с останалата плънка и поставяте от горната страна другата част. Оставяте готовото съединено предястие с тиквички на студено за по-късно.

Сервирате леката студена торта с тиквички и извара, нарязана на квадратни части, написа trafficnews.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР