Необходими продукти: 400 грама свежа коприва 2 яйца 100 грама

...
Необходими продукти: 400 грама свежа коприва 2 яйца 100 грама
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Кюфтенца от коприва с млечен сос

Необходими артикули:
400 грама свежа коприва

2 яйца

100 грама сирене

галета за паниране

50 грама трохи от самун

За млечния сос:

1 кофичка овче кисело мляко

1 кутийка майонеза

2 скилидки чесън

сол на усет

черен пипер
Начин на подготвяне:
Сложете копривата в подобаващ съд и я попарете с гореща вода. След като престои 5 минути я отцедете деликатно и я нарежете на ситно. Към нея се прибавя натрошеното сирене, хлебните трохи и яйцата. Сместа се разбърква добре. След това прибавете натрошеното на дребни бучки сирене, яйцата и трохите от самун. Получената примес би трябвало да я разбъркате доста добре и да има гъста и плътна консистенция. След като към този момент е подготвена, оформете дребни кюфтенца.

Нагорещете в тиган олио /може и друга мазнина/, след което намалете температурата на приблизително равнище. Кюфтенцата би трябвало хубаво да се овалят в галетата, колкото съумеят да поемат и се изпържват в мазнината. Добре е да бъдат извадени върху хартия, с цел да може да попие насъбраната лой по време на пърженето, написа Actualno.com.

Приготвяне на соса: Той става доста бързо и елементарно. Смесете и разбъркайте добре киселото мляко и майонезата. Кюфтенцата сервирайте с готовия млечен сос и поръсете със сол и черен пипер по избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР