Необходими продукти: 1 кг. пилешко филе 3 портокала 100 мл.

...
Необходими продукти: 1 кг. пилешко филе 3 портокала 100 мл.
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Пилешко с екзотична марината и сусам

Необходими артикули:
1 кг. пилешко филе
3 портокала

100 мл. бяло вино
50 мл. соев сос
1 корен от джинджифил
50 гр. кориандър
1 чушка
1 ч.л. чили
сол и сусам на усет
Начин на подготвяне:
Смесете малко портокалов сок, виното и соевия сос. После поставете към този момент почистеното пиле в бездънен съд и го залейте с маринатата. Поставете от горната страна похлупак и го оставете да се маринова за към час, като понякога разклащате съда, написа jenata.blitz.bg.

Докато това се случва, вие може да махнете кората на останалите портокали и да изрежете белия пласт от горната страна. След това нарежете пулпа с дребен нож в една купичка и съхранете сока, който неизбежно ще се отдели. Обелете джинджифила, нарежете на ситно малко кориандър.

След това идва ред на чушката. Измийте я добре и по-късно я нарежете на равни пръстенчета. Добавете джинджифила и кориандъра към нея, портокаловата кора, солта и чилито в купата с портокалите и разбъркайте всичко добре. Оставете всичко в купичката по този начин за 30 минути.

След това загрейте фурната на 200 градуса.

Запържете сусам в тиган. Поставете към този момент напоилото се в марината пиле върху кухненска хартия и печете 10-15 минути. След това залейте пилето със сместа с чушки и портокали и поръсете със сусам.

Поднесете с гарнитура от сварен ориз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР