Необходима е регулация, свързана със сертифицирането на информационни и комуникационни

...
Необходима е регулация, свързана със сертифицирането на информационни и комуникационни
Коментари Харесай

За силна евроагенция Киберсигурност настоява Росен Желязков

Необходима е регулация , обвързвана със узаконяването на осведомителни и информационни технологии, която да подсигурява равнище на сигурност в мрежата . Това е мнението на Росен Желязков, ръководител на Държавна организация " Електронно ръководство ".

В изявлението си по време на интернационалната конференция " Колаборацията в основата на сериозните данни " той открои като значими марките, които се подхващат, в посока усилване на потенциала на европейската организация " Киберсигурност ".

Мрежата обаче с изключение на информация и развлечение, носи и опасности и закани. Желязков употребява терминологията на Айзък Азимов и акцентира, че през днешния ден не е допустимо с декрети от вида на Първия закон на роботиката да се противодейства на заканите . Те са свързани освен с обири и измами, а с информативен тероризъм.

От името на министъра на защитата Красимир Каракачанов, одобрение прочете Георги Шарков -съветник по киберсигурността на военния министър.

В него военният министър, регистрира възходящото въздействието на международната мрежа, а с това и на новите закани , свързани и с националната сигурност. Киберпространството се преглежда като среда за осъществяване на интервенции против националните ползи и сигурността на страните .

Въпросите на киберсигурността е във фокуса и на МО. Разработват се политики за киберотбрана и дейно противопоставяне на хакерски атаки.
В Министерство на защитата се построява Център за кибер защита за наблюдаване на информационните и осведомителни системи и разбор на заканите и оценки на уязвимостите в действително време. Той ще координира информацията с държавните институции и ще сътрудничи с бизнеса и други общности.

Николай Ненков, заместител -директор на ДАНС, обърна внимание, че киберсигурността е неделима част от националната сигурност . Той дефинира подправените вести като детайл с непрестанно възходящ деструктивен капацитет.

Само взаимни старания могат да противодействат на хакерските атаки, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР