Необходима е промяна в начина на финансиране на лечебните заведения„Това

...
Необходима е промяна в начина на финансиране на лечебните заведения„Това
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Управленската програма е насочена към основните интереси на българите

Необходима е смяна в метода на финансиране на лечебните заведения
„Това са неща, които могат безпределно дълго време да бъдат коментирани, само че не са съществени като фактология и опит за повлияване на публичното мнение. Освен в посока още повече да се компрометира политическата класа.“ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание проф. Георги Михайлов в ефира на BG on AIR.

По думите му България за първи път се намира в такава комплицирана политическа обстановка и с толкоз мултифрагментиран парламент, в който няма болшинство, с което да се ръководи елементарно. „Хората започнаха да оформят гражданско общество и към този момент не дават елементарно доверието си“, добави социалистът.

„Предстоящото гласоподаване за сформиране на държавното управление ще покаже доста ясно кой на чия страна стои в българската история- на страната на статуквото или на страната на пътя за развиването на България. Статуквото е това, което докара България до дъното във всички класации- стопански, здравни, просветителни и доста други. Не желая да ги напомням на българските жители, тъй като са умни хора и претърпяват всичко това доста болезнено“, разяснява Георги Михайлов идното гласоподаване на кабинета „Василев“.

„Управленската стратегия беше композирана с големи старания и огромна доза точност. Казвам го и като участник в частта, която касае опазването на здравето. Самата стратегия е ориентирана към всички съществени ползи, които касаят нацията- стопанска система, правосъдна промяна, опазване на здравето, обществена активност, обучение, просвета и всички останали. Във всяка област има сложени ясни и краткосрочни цели. Това, което желаеме ние е хората да я одобряват като един кратковременен акт на доверие към едно ръководство, защото това ще докара до опция за стабилизация на политическия живот в страната“, безапелационен бе проф. Михайлов за целите заложени в управническата стратегия.

Според него процентите, които изкарват ГЕРБ като първа политическа мощ в последното социологическо изследване са гласовете на тези, които 12 години са се облагодетелствали от политическото наличие на въпросната партия във властта. „Българската нация би трябвало да стигне до общинските избори идната година и тогава да се реши главния въпрос с отстраняването на модела“, заключи депутатът от левицата.

Проф. Михайлов разяснява и обстановката, в която се намира здравната ни система, определяйки като куха актуалната система за финансиране на лечебните ни заведения. „Като цяло финансовите резултати на лечебните заведения не са по никакъв начин положителни. И Българската социалистическа партия постоянно се е противопоставяла и държим за смяна в метода, по който се финансират здравните заведения у нас“, добави той.

В умозаключение националният представител от Българска социалистическа партия сподели, че хартиената бюлетина е значима, тъй като се е оказало, че огромна част от хората изпитват усложнения с гласуването на машина. “ Това се видя и по време на последните избори. Ние не се отхвърляме машинното гласоподаване, само че поддържаме опцията българските жители да имат право на избор“, приключи проф. Георги Михайлов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР