Необходима е нова политика на Министерството на отбраната в областта

...
Необходима е нова политика на Министерството на отбраната в областта
Коментари Харесай

Янко Янков: Необходима е нова политика на МО в строителството

Необходима е нова политика на Министерството на защитата в региона на строителството и строителните услуги - като неразделна част от инфраструктурата на защитата. Това сподели претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР Янко Янков, който е от гражданската квота.

Той изясни, че детайлите от главната инфраструктура на защитата са общо към 8500 с разгъната застроена повърхност към 3,5 млн. кв. метра. Съгласно направените оперативни планове по окрупнени индикатори за осъществяване на другите типове поправки, в това число капитални, рационализиране и основаване на ново качество на дарба на военната инфраструктура в сходство с условията на НАТО, са нужни към 450 млн.лв. За годишна поддръжка, незабавни и спешни поправки на инфраструктурата на защитата са нужни към 20 млн. лева

„ За последните 3 години за тази цел бяха заделени едвам 4,5 млн. лева ", посочи Янков и добави, че изводът, който се постанова от единствено себе си е, че в случай че се продължава по този метод, то няма да има годни летища, от които да изхвърчат и кацат старите и новозакупените самолети, няма да има къде да дебаркират корабите, а пехотата ще би трябвало да излезе на палатки.

По думите му сериозен е казусът с контрола върху строителството и строителните услуги. „ Пример в това отношение е, че ¼ от отговорностите на ВМА са в следствие от погрешно извършени процедури, неведнъж повишени цени в признатите предложения и липса на квалифицирани лица в това отношение в длъжностното разписание. Подобна е картината и в изпълнителните организации към Министерството на защитата ", съобщи претендентът за депутат.

Янко Янков уточни и различен проблем - голямото, с години, забавяне в огромна част от строителството по офсетните стратегии - хангарите за вертолети в Крумово и Варна. „ По съглашението със Съединени американски щати за взаимните уреди в Ново село, Министерството на защитата е издало позволение за строителство. А по какъв начин и по кое време ще бъдат въведени в употреба никой не знае ", посочи той.

Според Янков прави усещане, че в Министерството на защитата се усилиха второстепенните разпоредители с бюджетни заеми, които би трябвало да поддържат придадената им инфраструктура, без да имат съответната експертна конструкция и нужните длъжностни лица с съответен потенциал.

„ За решение на тези проблеми е неотложно регламентиране, посредством акт на министъра на защитата, на организацията по планирането, употребата и контрола по строителството и строителните услуги. Осигуряване на нужните финансови средства за поддържане на съществуващата инфраструктура на защитата и създаване на нова, неразделна част от развиването на Въоръжените сили на Република България. Създаване, към второстепенните разпоредители с заеми, на нужните структури с експертни длъжности по ръководство и поддържане на недвижимата благосъстоятелност на Министерството на защитата ", изясни Янко Янков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР