Необходим е обмислен и разумен план за намаляване на ограниченията.

...
Необходим е обмислен и разумен план за намаляване на ограниченията.
Коментари Харесай

Нинова: Нужен е план за намаляване на ограниченията

Необходим е премислен и рационален проект за понижаване на рестриктивните мерки. Това съобщи пред NOVA водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Европейската комисия през вчерашния ден разгласи три условия за разхлабване на карантината. Да се види по какъв начин стартират в европейските страни стартират облекчение на ограниченията. Дания да вземем за пример през вчерашния ден отвори учебните заведения. Според нас е нужен проект - премислен и рационален за понижаване на рестриктивните мерки и лека бавно за освобождение ", посочи тя.

Лидерът на социалистите има рецензии към това, че се е основал сериозен административен безпорядък.

„ И продължава. Вие казахте за маските. Един да ги има, един да ги няма, след това отново да ги има. КПП-ата - първо да даваш декларация, по-късно записка от работодателя. Първо служителите на реда единствено я гледат, по-късно я събират. В парковете да вървиш с куче, да не вървиш с куче. Един безпорядък, едно своенравие, което основава у хората напрежение, липса на предсказуемост по какъв начин да се държат, какво да вършат. Сега извън ме питаха вашите сътрудници в този момент по празниците ние ще можем ли да пътуваме, чухме, че огромните градове, ще бъдат затворени. Тоест, в допълнение основаване на напрежение заради неподреденост при държавното управление ", добави Нинова.

По думите на водачът на Българска социалистическа партия неразумните оферти би трябвало да се подлагат на критика.

„ Ние предлагахме ситуацията за българските артикули да бъде въведено със закон и съответни ограничения. Съмнявам се, че настоящето разпореждане ще сработи. То няма да даде резултат. В него написа, че комерсиалните вериги би трябвало да продават районна българска стока, и толкоз. Те го вършат и сега. Няма верига, в която да няма българска стока. Към тях няма други отговорности. Няма какъв %, нито какъв брой да е площта, нито да са освободени българските артикули от такси. Просто се заковава настоящето състояние “, изясни Нинова.

„ Смятам, че този въпрос не би трябвало да се преглежда конюктурно поради рецесията. Той би трябвало да бъде трайно организиран. Причините да не са конкурентни българските артикули би трябвало да бъдат отстранени. Първата е, че нашите аграрни производители получават по-малко дотации от европейските. Това би трябвало да се предоговори от държавното управление. Втората е, че българското земеделие земеделие има диспропорционалност - доста огромна част зърнени култури се финансират за експорт, а доста дребна част от финансирането отива за плодове, зеленчуци и месо. Този дисбаланс би трябвало да се преодолее. Тогава нашите аграрни производители ще бъдат конкурентноспособни “, прибавя тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР